PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Det regner med priser over tank til skaldyr

Som det vil være de fleste bekendt, så blev Promens Farum A/S, der er en del af Promens Materials Handling Products, og Aqualife Logistic A/S i efteråret tildelt en Scanstar for en tank til transport af skaldyr, som de to virksomheder har udviklet i fællesskab. Siden er løsningen også blevet tildelt en WorldStar fra World Packaging Association (WPO), og som det nyeste har den nu - i konkurrence med fem andre WorldStar-vindere - chance for at blive WPO-præsidentens fortrukne.
09.12.08: Skaldyrstanken er en del af et logistiske koncept, som er blevet udviklet af Aqualife A/S, og som gør det muligt at transportere levende skaldyr frem til alle egne af kloden. Ifølge virksomheden har dette hidtil kun været muligt via flytransport, men med skaldyrstanken får man nu bedre muligheder for at benytte sø- og landtransport.

De to virksomheder beskriver skaldyrstankens funktion som følger:
– Før afsendelse anbringes skaldyrene i en af de 14 indvendige kurve i tanken, der forbindes med sin docking station. Gradvist sænkes temperaturen for det cirkulerende vand, så skaldyrene kommer i en form for hi eller slumrende overvintrings-tilstand.

– Skaldyrstankene anbringes i en 40 fods container, som kan rumme 20 tanke. Inde i containeren er de forbundet til et computerdrevet overvågningssystem, der varetager vandcirkulation, temperaturkontrol og tilførsel af luft. Under transporten vil fire integrerede filtre i tanken sørge for rensning af vandet via specialudviklede vandfiltreringsteknikker.

– Efter ankomst i destinationshavnen kan containerne med tankene anbringes på lastvogne for videre transport over land. Skaldyrene transporteres til deres endelige destination og vækkes fra deres slumrende tilstand, så de kan ankomme aldeles levende og helt friske, forklarer de to virksomheder, der også oplyser, at tanken kan benyttes til forskellige typer af skaldyr såsom hummer, grønlandske krabber og muslinger.

Udvidelse af det globale menukort
Virksomhederne peger også på den nye skaldyrstank sikrer transport til den halve pris og 30 gange mere miljøvenligt, fordi den kan foregå ad søvejen. Og man kalder resultatet ”en udvidelse af det globale menukort” fordi der kan slås bro over de lange transportafstande mellem hvor ressourcerne befinder sig og deres markeder, hvorved skaldyrene kan bringes til hele verdens spiseborde, og endelig peger man på at systemet sikrer en meget markant dyrevelfærd eftersom skaldyrene fragtes i næsten helt naturlige omgivelser.

– Med Aqualife transportsystemet forventer vi at kunne revolutionere store dele af infrastrukturen for den globale aquakultur og sikre leverancer til markeder, der ellers ville være uden for rækkevidde i verdens 266 lande, hvor man nu kan bringe friske fødevarer fra havene, søerne og floderne, siger Lars Nannerup, som er CEO for Aqualife A/S.

– Det har været en fascinerende proces at arbejde sammen med Aqualife i udviklingen af denne skaldyrstank, siger Wim-Henk Stoppkotte, som er salgs- og marketingdirektør hos Promens Materials Handling Products Europe i Holland. – Her har vi været i stand til at tilføre ny viden til vores mange årtiers erfaringer inden for lagring og transport af materialer, der er virkelig tale om at kunne forme plast hinsides det øjensynlige, både i teknisk og designmæssig betydning!

Kan blive præsidentens foretrukne
Skaldyrstanken er ud over Scanstar- og WorldStar-priserne også blevet hædret som en innovativ emballage med en sølvmedalje i den hollandske emballagekonkurrence “Gouden Noot” og det nyeste er altså, at den sammen med fem andre WorldStar-vindere er blevet nomineret til “best-of-the best” President’s Award for 2008 af WPO.

Tre af disse nominerede bidrag vil blive belønnet med en pris i enten guld, sølv og bronze, og vinderne af disse priser vil blive afsløret i forbindelse med uddelingen af de i alt 134 WorldStars, som WPO har kåret i år. Prisoverrækkelserne finder sted i Mexico City den 13. maj 2009.

GS
Print Send