FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Føtex Food er klar med lokale specialprodukter

Hybenmarmelade fra Nordjylland, mel fra Samsø og øl fra Amager. Fredag kommer der nye, danske specialprodukter på hylderne i fem Føtex Food-butikker. Der er tale om en række udvalgte, danske fødevarer, som på sigt skal bane vej for konceptet ”Vores Lokale Varer” i alle Føtex-varehuse.
04.12.14: – Hele idéen er, at vi vil have de lokale leverandører ud på hylderne i de områder, hvor de findes. Vi tester i første omgang, om logistikken og systemet fungerer sideløbende med vores eget indkøbssystem. Vores forventning er, at der i løbet af 2015 vil være lokale kvalitetsprodukter på hylderne i alle Føtex-butikker, forklarer sortimentschef i Føtex Jan Møller.

Konceptet bag Vores Lokale Varer er specielt udviklet til kæden af virksomheden Go Local, der også udvælger de rigtige produkter og leverandører, mens Dansk Cater A/S tager sig af logistik og økonomistyring.

Go Local’s koncept er skabt til små producenter, som har brug for fleksibilitet, og aftalerne tegnes med producenterne ud fra, hvad de har kapacitet til at levere.

Nordjyske hyben og øl fra Amager
For producenterne er det en unik mulighed for at nå ud til et bredere publikum. Den mulighed er indtil videre blevet grebet af 20 mindre, danske fødevarevirksomheder, som fremstiller specialprodukter inden for både frost og kolonial, f.eks. marmelade, mel, saft, øl, pesto, is og pasta.

En af virksomhederne er Hybengården i Jerslev i Nordjylland. Her har ægteparret Annette og Henrik Sørensen fremstillet hybenmarmelade og -chutney i mere end 10 år. At levere varer til Føtex er et stort skridt for den lille virksomhed, og ægteparret med den store passion for hyben er spændte på, hvad samarbejdet kan føre med sig.

– Vi håber da, at aftalen om at levere til Føtex kan medvirke til, at vi på sigt kan leve af vores hybenproduktion alene. Vi driver landbrug ved siden af, men der er ingen tvivl om, at det er hybenproduktionen, vi brænder for, siger Henrik Sørensen.

Hos Amager Bryghus er direktør Morten Valentin Lundsbak også fuld af forhåbning om at få en større kundeskare i Danmark.

– Mere end halvdelen af vores produktion har hidtil været eksport til udlandet. Salget i Danmark har primært været til specialbutikker, men ved at levere til Føtex får vi mulighed for at komme ud til et bredere, dansk publikum, siger Morten Valentin Lundsbak.

I første omgang er udvalget af lokale varer ens i de fem Føtex Food butikker, og varerne kommer fra hele landet. Men intentionen er ifølge kæden, at der skal være forskel, så Vores Lokale Varer med tiden primært stammer fra det lokalområde, som varehuset ligger i.

Foto: Dansk Supermarked

GS
Print Send