FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Markedsanalyser, rapporter etc. > En voksende smag af citrus

Markedsanalyser, rapporter etc.

Future Market Insights:

En voksende smag af citrus

Future Market Insights:
11.11.16: Efterspørgslen efter naturlige citrussmage vokser efterhånden som forbrugerne sætter fødevare- og drikkevareingredienser under stadigt strammere vurdering. Efterspørgslen efter økologiske, clean-label og naturligt er steget i de seneste fem år eller deromkring, og end-use industrier har måttet tilpasse sig de skiftende præferencer.

Selvom næsten 75% af de citrusfrugter, der produceres globalt, forbruges som frisk frugt, så dyrkes citrusafgrøder i visse lande også til brug som ingredienser i vareproduktionen. Smag af sød appelsin og citron er meget udbredt i fødevare- og drikkevareindustrien, og det samlede marked for citrus smagsstoffer blev ifølge analysebureauet Future Market Insights (FMI) vurderet til at udgøre godt 7,8 mia. US-dollars i 2014.

Efterspørgslen efter citrussmag er høj i drikkevare- og mejerisektoren. Faktisk stod disse to sektorer for 62 procent af markedsandelen målt i værdi i 2015. Og med den stærke vækst i brug af citrussmage, især naturlig citrussmag, forventes det, at disse to end-use industrier vil aftage 65 procent af det samlede marked i det næste årti.

Brug af citrussmag i drikkevareindustrien omfatter alkoholholdige drikkevarer, kaffe og te, sodavand og ernæringsrigtige drikkevarer. Producenterne er fokuseret på reaktionen på produkter, der indeholder citrus, hvilket giver et skub til R&D-aktiviteterne i dette segment.

Ernæringsrigtige drikke med naturlig citrus
Den voksende efterspørgsel efter sunde drikkevarer har bidraget til efterspørgslen efter naturlig citrussmag. Ingredienser i ernæringsrigtige drikkevarer bliver vurderet strengere end andre drikkevarer, når producenterne inkorporerer ingredienser, der skal være gavnlige for helbredet.

Mængden af citrus, der anvendes i drikkevarer fra helseindustrien, forventes at være vidne til en år-for-år vækst på 2,8% i 2015 i forhold til 2014, med et samlet forbrug, der ifølge FMI må forventes at nå op på 13,18 mia. US-dollars i 2025.

Dette og meget mere fremgår af rapporten "Citrus Flavours Market Demand to be Driven by Growing Consumption of Natural Flavours as an Ingredient with Increasing Focus on Health and Wellness: Global Industry Analysis and Opportunity Assessment 2015–2025"

Foto: FMI

GS

Print Send  

Læs tidligere artikler:
 
06.07.18:
(Fruit Logistica trendrapport 18-4)
14.05.18:
(Fruit Logistica trendrapport 18-3)
12.04.18:
(Fruit Logistica trendrapport 18-2)
23.02.18:
(Fruit Logistica trendrapport 18-1)