FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Opkøb som led i strategisk partnerskab

Opkøb som led i strategisk partnerskab

Espersen, førende på verdensplan inden for produktion af hvidfisk, og Royal Greenland, markedsleder på seafood fra Nordatlanten, meddeler i en fælles pressemeddelelse, at de har indgået en langsigtet, strategisk partnerskabsaftale.
15.06.17: Partnerskabet består af to hovedelementer. Som det første har Royal Greenland indgået en langsigtet aftale om, at Espersen skal producere fladfisk, hvidfisk og forædlede forbrugerprodukter til Royal Greenland. Som det andet har Espersen købt Royal Greenland’s fabrik i Koszalin, Polen, der beskæftiger ca. 1000 medarbejdere.

For Royal Greenland giver aftalen mulighed for yderligere fokus på og investering i selskabets fiskeri, produktion, salg og markedsføring af Nordatlantiske arter såsom koldvandsrejer, krabber, hellefisk og grønlandske torsk.

For Espersen understøtter partnerskabet strategien om at kunne tilbyde et komplet seafood sortiment til selskabets internationale kunder.

CEO Klaus B. Nielsen, A. Espersen A/S udtaler: – Vi er stolte over og glade for at Royal Greenland har tillid til os som en stærk, strategisk partner. Partnerskabet betyder, at vi nu har faciliteterne på plads til at eksekvere vores strategi om at vokse inden for detail og food service. De nye kapaciteter og kompetencer i produktion af fladfisk og forædlede produkter udbygger og forstærker vores position som en førende aktør i seafood industrien og understreger vores ambition om at være den foretrukne kategoripartner med et komplet sortiment af såvel filet- som højt forædlede produkter.

Fra CEO Mikael Thinghuus, Royal Greenland A/S lyder det: – Vi er meget glade for at indgå aftalen og videregive ejerskabet af vores aktiviteter i Polen til Espersen. Vi har kendt Espersen i mange år, vi deler de samme værdier, og vi er overbeviste om, at Espersen er den rigtige partner. Produkterne fra Koszalin er vigtige for mange af vore kunder og for Royal Greenland, så det har været essentielt for os at finde en partner, som vi har tillid til kan levere produkter af høj kvalitet, til tiden og til en fornuftig pris.

– Vi tror på, at Espersen, som allerede er vores nabo i Koszalin, vil være i stand til at drive den kombinerede produktion bedre fremad, end vi havde kunnet på egen hånd - til gavn for både vores kunder og vores ansatte. Dertil kommer, at Royal Greenland får frigivet ressourcer til at fokusere yderligere på vores vertikalt integrerede Nordatlantiske forretninger.
Aftalen og det nye ejerskab oplyses at træde i kraft den 1. september 2017.

Royal Greenlands fabrik fortsætter med den nuværende organisation og ledelse og komplementerer Espersens to fabrikker i Koszalin, hvor mere end 1350 medarbejdere er ansat i produktion af filet- og forædlede produkter. De to selskabers produktionskapacitet af forædlede produkter er ca. lige store. Partnerskabet gør ifølge selskaberne Espersen til en af de største arbejdsgivere i Koszalin-regionen.

Royal Greenland vil fortsat indkøbe og levere råvarer til alle Royal Greenland-produkter, der produceres i Koszalin, oplyses det endvidere.

Foto: Espersen / Royal Greenland

GS
Print Send