FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Øger appel for mælkefri drikkevarer

Ny deklarationsvenlig stabilisator understøtter et naturligt, sundt billede af plantebaserede drikkevarer. Sådan lyder det fra DuPont Nutrition & Health, der meddeler, at man har gjort det lettere for drikkevareproducenterne at producere stabil soja-, mandel- og andre plantebaserede drikkevarer med en forfriskende tekstur og en clean label.
16.06.17: Ved at anvende en ny ingrediens i virksomhedens sortiment, skal producenterne kunne få al den funktionalitet, de har brug for, uden at blande andre tilsætningsstoffer i.

Den gelerende ingrediens er Grindsted Gellan MAS 100 - også kendt som gellangummi - som skal være en deklarationsvenlig stabilisator til ikke-mejeriprodukter fremstillet på basis af pulser, korn, nødder og planteafledt protein. DuPont har tidligere produceret dette beregnet for ingredienssystemer, men produktet er nu tilgængeligt som enkeltstående ingrediens for første gang.

– Den primære drivkraft er efterspørgslen efter mælkefri drikke til laktoseintolerante forbrugere. Ifølge den seneste markedsundersøgelse reducerer eller undgår næsten 25 procent af de europæiske forbrugere af sundhedsmæssige årsager mælkeprodukter i deres kost, siger Jean-Baptiste Dufeu, global produktchef for DuPont.

– Vores ingrediens gør det muligt for producenterne at reagere på denne udvikling ved at stabilisere partikler i plantebaserede drikkevarer og skabe en forfriskende glat tekstur. Forbrugerne oplever en forfriskende drink med en autentisk smagsprofil, påpeger han.

Markedsanalytikere hos Euromonitor og Innova Market Insights har ifølge virksomheden registreret en eksplosion i salget af plantebaserede drikkevarer. I 2016 nåede salget i Vesteuropa alene 1,5 mia. Soyabaserede drikke tegnede sig for omkring 1 milliard dollars af dette salg - en dominerende stilling, der nu udfordres af stigningen i drikkevarer baseret på ris, mandel og havre.

Grindsted Gellan MAS 100 giver ifølge virksomheden pålidelig stabiliserende funktionalitet med lav pris i brug, uanset råvaresvingninger. Der kræves ingen andre tilsætningsstoffer - hvilket støtter forbrugernes præference for rene mærker, plantebaserede drikkevarer, der er fri for kunstige ingredienser.

Foto: DuPont Nutrition & Health

GS
Print Send