FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > 2.000 danske spisesteder har nu økologisk spisemærke

2.000 danske spisesteder har nu økologisk spisemærke

Der findes nu mere end 2.000 danske spisesteder med Det Økologiske Spisemærke i enten guld, sølv eller bronze, som dokumenterer hvor stor en del af maden og drikkevarerne, der er økologisk. Det er mere end en femdobling på fire år. og antallet vil vokse yderligere de kommende år, vurderer Økologisk Landsforening. Offentlige storkøkkener som daginstitutioner fylder mest i statistikken, men hoteller, restauranter og caféer ser i stigende grad potentialet i øko-spisemærket.
22.06.17: – Stadig flere professionelle køkkener putter økologiske råvarer i gryderne og synliggør det gennem det økologiske spisemærke. Det er en meget glædelig udvikling, som går hånd i hånd med, at danskerne i stadig større grad selv laver økologisk mad derhjemme. Flere og flere danskere efterspørger således fødevarer og måltider, der er fri for rester af sprøjtegifte, og som er med til at sikre, at dyrene har et godt liv, hvor de kommer ud under åben himmel, og at vi også i fremtiden har rent drikkevand i hanen, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening. Han forventer, at der vil komme mange flere spisesteder med øko-spisemærket i det kommende år.

...læs videre under illustrationen
 

Flere restauranter og caféer med øko-spisemærke
Det er i dag de offentlige køkkener (72 procent), der fylder mest i statistikken over professionelle køkkener, der har det økologiske spisemærke. Daginstitutionerne er frontløberne, efterfulgt af plejehjem og plejecentre. Blandt de private køkkener (28 procent) er det kantinerne, der fylder mest.

Der er stadig kun forholdsvis få hoteller, caféer og restauranter, der har det økologiske spisemærke, men de er begyndt at rykke på sig og vil i stigende grad tage mærket til sig i de kommende år, vurderer markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening, Torben Blok.

– Der er en stigende bevidsthed og et voksende ønske blandt danskerne om at gøre en forskel med sit fødevareforbrug. Det smitter også af på deres præferencer, når de spiser udenfor hjemmet, og det er et stærkt incitament til restauranterne og caféerne om at gå den økologiske vej og skilte med det, siger han.

Mange lever allerede op til mærket
Torben Blok peger på, at der i forvejen er mange professionelle køkkener rundt omkring i landet, der allerede lever op til kriterierne for at få spisemærket.

– De gør allerede indsatsen – men de mangler at tage det sidste, lille skridt, som skal til, før deres indsats bliver synlig over for de mange økologi-interesserede danskere. De fleste køkkener finder ud af, at det er meget lettere, end de troede, at opgøre og dokumentere økologi-procenten. Der er masser af hjælp at hente, så det er bare med at komme i gang, siger han.

Fejres på messe
Ifølge Fødevarestyrelsen får kaffebaren i kæden Original Coffee, der ligger i Bredgade i København, æren af at blive spisested nummer 2000, der kan smykke sig med Det Økologiske Spisemærke. Samt at Spisemærke nummer 2000 vil bliver fejret på fødevaremessen Bite Copenhagen, der afholdes den 24.-25. august i Forum på Frederiksberg.

GS
Print Send