FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

In-line blender forbedrer konsistens og omkostninger

Tetra Pak lancerer nu en ny In-line Blender D, der skal hjælpe mælkeproducenterne med at forbedre konsistensen, sikre produkternes kvalitet og reducere omkostningerne. I hjertet af den finder man ifølge virksomheden en sofistikeret automatiseringsplatform, som løbende indsamler data og styrer præcisionen for blanding.
22.06.17: – Ingredienser til formulerede produkter kan være dyre. Præcision af blanding betyder ensartet kvalitet, mindre ingrediens give-away og flere omkostningsbesparelser for kunderne, og det er netop det, denne nye maskine søger at tilbyde, siger Helen Sellar, produktchef, Tetra Pak Dairy & Beverage Systems.

– Tag det typiske scenario med mælkeproduktion med 3,0% fedt. Den nye Tetra Pak In-line Blender D producerer mindst en variation på +/- 0,015 gram pr. 100 ml, hvilket er langt under gennemsnittet på 0,050 gram i et konventionelt system. Med en produktionskapacitet på 20.000 liter pr. time, der kører 20 timer om dagen og 350 dage om året, betyder det alene en årlig besparelse på op til 180.000 EUR for en producent, forklarer Sellar.

In-line Blender D håndterer ifølge Tetra Pak det bredeste udvalg af ingredienser i branchen og kan tilpasses til at håndtere en række opskrifter, herunder smagstilsat mælk, ostemælk, standardiseret mælk til mælkepulver, mælkesyredrikke, kondenseret mælk og flydende formulerede produkter etc.

Foto: Tetra Pak

GS
Print Send