FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Campylobacter skyld i flest fødevarebårne infektioner i Danmark

Campylobacter skyld i flest fødevarebårne infektioner i Danmark

Campylobacter er skyld i mere end 4.600 fødevarebårne infektioner og er således fortsat den hyppigste årsag til fødevareoverførte sygdomme i Danmark. Det viser den årlige rapport for 2016 om forekomsten af sygdomme, der kan smitte fra dyr og fødevarer til mennesker, som DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet i samarbejde med Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen. Forskere, myndigheder og industri overvejer tiltag, der kan føre til, at bakterien gør færre danskere syge.
29.06.17: Hvert år bliver danskere smittet med sygdomme af den mad, de spiser. Med 4.677 registrerede sygdomstilfælde er campylobacter i 2016 fortsat årsag til flest registrerede fødevarebårne infektioner i Danmark. Det er en stigning på mere end 7% fra 2015.

– Stigningen kan dog skyldes, at der anvendes mere følsomme diagnostiske metoder, påpeger instituttet, der også oplyser at fire gange så mange danskere i 2016 er blevet smittet med campylobacter som med salmonella.

Forskere, myndigheder og industrien i Danmark har igennem længere tid arbejdet sammen for at samle data og udvikle metoder med henblik på at mindske risikoen for, at danskere bliver syge af campylobacter.

– Belært af de danske erfaringer med næsten at udrydde salmonella i danskproducerede slagtekyllinger og æg er forskere, myndigheder og industrien gået sammen for at finde ud af, hvordan vi sikrer, at færre bliver syge af campylobacter, siger specialkonsulent Birgitte Helwigh fra DTU Fødevareinstituttet.

Hele rapporten kan findes på DTU Fødevareinstituttets website.

Illustration: DTU Fødevareinstituttet

GS
Print Send