FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Mixer bedre og reducerer energiforbruget

Tetra Pak lancerer nu sin næste generation af "high shear inline mixere", der skal sætte nye standarder inden for ingrediensblanding i fødevareforarbejdning, og som samtidig skal tilbyde kunderne lavere driftsomkostninger
06.07.17: Med et radikalt nyt design, der producerer finere, mere konsistente og mere stabile emulsioner, reducerer den nye R370-1000D ifølge virksomheden behovet for downstream-homogenisering, leverer et bedre kvalitetsprodukt og reducerer energiregningerne.

Monica Gimre, Executive Vice President, Processing Systems hos Tetra Pak, siger: – Vi udviklede dette revolutionerende nye design i direkte respons til kundernes behov. Der er tale om et komplet brud med det bestående, hvor vores nye mixer strømliner produktionstrinene, reducerer investeringsbehovet, sænker omkostningerne og sætter et nyt benchmark for branchen.

Afgørende for den nye mixer er, hvad man beskriver som en unik omstrukturering samt integration af et indbygget afluftningssystem, et fleksibelt pulverindføringssystem og et nyligt designet blandingshoved. Dette skal gøre det muligt for den nye maskine at håndtere de højeste viskositeter for en recirkulationsblander med op til 2000 cP og nedbryde størrelsen af dråberne til 1 mikron (0,001 mm), hvilket ifølge virksomheden er betydeligt mindre end industriens gennemsnit på 7 mikron.

– Et output af en meget finere, mere konsistent og mere stabil emulsion reducerer behovet for downstream-homogenisering, et meget energiintensivt trin i fødevareforarbejdning. Det betyder, at det nu er muligt at eliminere homogeniseringstrinnet helt i produktionen af visse istyper, hvilket reducerer energiforbruget med op til 50% i den samlede proces, forklarer Tetra Pak.

Den nye mixer kan også håndtere ingredienser med op til 65% tørstof, hvilket ifølge virksomheden er den højeste koncentration til fremstilling af modermælkserstatning. Dette reducerer behovet for fordampning, et andet dyrt skridt i fødevareforarbejdning, og reducerer omkostningerne med op til 90%.

Blandemaskinen producerer med en kapacitet på op til 30.000 liter i timen og kan anvendes til fremstilling af flydende mejeriprodukter og drikkevarer, is og tilberedt mad samt til de fleste forblandingsbehov i fødevarefremstilling.

Tetra Pak baserer sin High Shear Mixer R370-1000D på en række patenter og patentanmeldelser, oplyses det.

Foto: Tetra Pak

GS
Print Send