FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Dansk gin uden alkohol

Ifølge nordjyske Herbie Gin ApS er mange danskeres foretrukne cocktail for tiden en iskold gin & tonic, men en stor gruppe mennesker har hidtil måtte nøjes med danskvand eller en sodavand, hvis de ikke ønsker at drikke alkohol. Men i forgangne måned lancerede det danske destilleri verdens første alkoholfrie gin, Herbie Virgin, der skal imødekomme det voksende marked af alkoholfrie drikkevarer.
02.08.17: – Det er interessant at udvikle et produkt der smager som gin, men som ikke har alkoholen. Vi tror på, at der er et marked for en stor gruppe mennesker, der ønsker at drikke mindre eller ingen alkohol, siger Anders Bilgram, der sammen med Anders Skotlander står bag Herbie Gin og også den nye alkoholfrie Herbie Virgin.

– Faktisk mener seks ud af ti danskere, at man bør servere alkoholfrie drikkevarer for gæster i bil. Det viser en undersøgelse, som Trygfonden har foretaget for Rådet for Sikker Trafik.

– Sortimentet af alkoholfrie øl er vokset voldsomt de seneste år og der er kommet virkelig mange lækre produkter på markedet. F.eks. er den danske mikrobrygger Mikkellers anden mest solgte øl faktisk alkoholfri, siger Anders Skotlander.

Destilleret som en almindelig gin
Herbie Virgin destilleres på Nordisk Brænderi i Nordjylland på samme destilleringskedel, som laver den prisvindende danske Herbie Gin, der i december blev hædret med dobbelt guldmedalje ved blindsmagning i New York.

– Vi hånddestillerer Herbie Virgin fuldstændig, som når vi laver en almindelig gin, det vil sige med botanicals som blandt andet enebær, danske æbler, lavendelblomster og appelsinskal bare uden alkohol, siger Anders Bilgram.

Den nye alkoholfrie gin Herbie Virgin kan fås i 200 vinbutikker landet over og koster kr. 199,- i vejl. udsalgspris for en flaske med 70 cl.

Foto: Herbie Gin

GS
Print Send