FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Islandsk skyr til tops i international mejeridyst

Islandsk skyr til tops i international mejeridyst

En skyr med æble fra det islandske mejeri MS Selfossi vandt konsumkategorien i årets International FOOD Contest, der blev afholdt sideløbende med HI Tech & Industry Scandinavia i Messecenter Herning fra 3.-5. oktober 2017. Kategorierne ost og smør blev vundet af Taulov og Holstebro Mejeri.
06.10.17: Selv om det islandske mejeriprodukt skyr efterhånden produceres i lang række lande og er blevet en af danskernes favoritter i køledisken, så er islændingene fortsat mestre i at lave skyr. Det blev bevist, da vinderne af mejeridysten ved årets International FOOD Contest tirsdag blev kåret i MCH Messecenter Herning. Vinderen af kategorien ’konsum’ blev nemlig vundet af det islandske mejeriselskab MS Selfossi med produktet Skyr 0,2 pct. 500 g bagt æble.

Faktisk er det anden gang, det islandske mejeriselskab vandt konsum-kategorien ved International Dairy Contest – i 2012 vandt selskabet med en kakaomælk, og det var derfor nogle særdeles glade islændinge, der modtog præmien.

– Det er fantastisk, at et lille mejeri som MS Selfossi kan vinde kategorien to gange, sagde projektleder ved moderselskabet MS Iceland, Audunn Hermannsson efter præmieoverrækkelsen. Han var specielt glad for, at det denne gang var en skyr, der vandt.

– Det er jo det produkt, vi lægger mest vægt på. Vi eksporterer skyr til fem lande, blandt andet England og Irland, og så sælger vi vores know-how om produktionen – foreløbig til blandt andet Danmark, Norge og USA og vi regner da med, at der kommer flere lande til. I den sammenhæng er det jo et ekstra plus, at have vundet her i dag.

Danske oste- og smørvindere
Efter at oste-kategorien de seneste to år er blevet vundet af oste fra et af Arlas engelske mejerier, sikrede Arla Foods Taulov Mejeri sig i år førstepladsen med 'fast modnet 30+ Höhlenkäse Light 150g grubelagret i skiver.

Traditionen tro blev vinderen af smør-kategorien Arla Foods Holstebro Mejeri, som i år vandt med en LURPAK 400 g usaltet smør, arabisk.

De tre vinderprodukter blev i år fundet blandt ca. 1.200 mejeriprodukter, som alle er blevet bedømt af fagdommere.

Næste udgave af International FOOD Contest finder sted fra tirsdag den 13. november til torsdag 15. november 2018, hvor den afholdes sammen med FoodTech i MCH Messecenter Herning

Foto: IFC

GS
Print Send