FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > En række afgifter fjernes og sænkes

En række afgifter fjernes og sænkes

Med en række afgiftslempelse i en ny Erhvervspakke bliver det fremover billigere at være dansker, lettere at drive virksomhed og mindre attraktivt at grænsehandle, også når det gælder forskellige fødevarer og drikkevarer. Således afskaffes punktafgifterne på blandt andet nødder og te, ligesom afgifterne på bl.a. en række grænsehandelsfølsomme varer sænkes.
17.11.17: Regeringen er sammen med Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre enige om at gennemføre afgiftslempelser for i alt 720 mio. kr. Lempelserne, der er en del af aftalen om erhvervs- og iværksætterinitiativer, som netop er indgået, gør det både billigere at købe en lang række varer og betyder byrdelempelser for erhvervslivet. Samtidig medfører aftalen større omsætning i Danmark, fordi det bliver mindre attraktivt at handle over grænsen.

I alt afskaffer og sænker aftalepartierne ifølge Skatteministeriet 65 afgifter og afgiftssatser, hvilket skal indebære administrative byrdelettelser for erhvervslivet og medføre hjemvendt grænsehandel for ca. 220 mio. kr. årligt.

Aftalen indebærer blandt andet at en række planlagte afgiftsstigninger på grænsehandelsfølsomme varer som blandt andet chokolade og vin annulleres. Derudover afskaffes emballageafgiften for pantbelagte drikkevarer og tillægsafgiften på alkoholsodavand.

Ud over tiltagene mod grænsehandel afskaffes og saneres en række punktafgifter. Først og fremmest afskaffes nøddeafgiften, der i dag består af hele otte forskellige afgiftssatser. Der er også enighed om at afskaffe afgiften på te.

Ud over afgiftsafskaffelserne forenkles en række afgiftslove med bagatelgrænser for registrering. Det medfører færre administrative byrder for mange virksomheder, ligesom små spiritusdestillerier vil få lavere afgifter og dermed blive sidestillet med små ølproducenter.

Skatteminister Karsten Lauritzen glæder sig over den markante lempelse af afgiftstrykket: – Det har siden dag ét været en vigtig dagsorden for regeringen at rydde op i virvaret af afgifter, vi har herhjemme. Det betyder nemlig, at danskerne kan beholde flere af deres egne penge, og at virksomhederne ikke skal bruge unødig tid og penge på bøvlet administration af mere eller mindre skøre afgifter. Det tager vi nu et stort skridt i retning mod. Forhåbentlig kan vi tage endnu flere i de kommende år, siger han.

Arkivfoto: FOODobserver

GS
Print Send