FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Økologiske landmænd i EU får nye regler

Økologiske landmænd i EU får nye regler

Efter en treårig proces er det nu lykkedes de 28 EU-lande at indgå en ny aftale om reglerne for fremtidens økologiske produktion i EU. Både Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening glæder sig over, at der nu kan komme mere skub i økologiudviklingen.
24.11.17: Selvom salget af økologiske varer er i vækst og det økologiske areal nu er større end nogensinde før, så har en del økologiudviklingen i længere tid stået lidt i stampe. De EU-økologiregler, som alle europæiske landmænd skal producere efter, skal nemlig opdateres, men forhandlingerne har været så genstridige, at det har taget tre år at nå til enighed om en ny økologiforordning.

Derfor glæder det Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer, at en tilpasset forligstekst om de nye EU-økologiregler nu er blevet konfirmeret i Bruxelles. Der mangler nu kun de formelle afstemninger, før de nye regler er klar til oversættelse og brug hos danske økologer.

- Endelig er det lykkes for de 28 medlemslande at blive enige om en fælles vej for økologisk fremdrift i EU. Det giver os mulighed for at sætte mere skub i økologiudviklingen og tage fat på de nye områder der skal udvikle økologien. Helt grundlæggende, så får vi ikke en masse nye ting ind med det forslag, som ligger på bordet, men vi tror det baner vejen for en mere dynamisk udvikling af økologien, og det ser vi gerne, siger hun.

Fra Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening . lyder det: – Det er vigtigt for såvel de økologiske landmænd som de økologiske eksportvirksomheder i Danmark, at der er fælles spilleregler for økologi i EU-landene. Det er positivt, at man nu er nået frem til et nyt fælles grundlag for økologi i EU - selvom vi godt kunne have ønsket os, at den nye økologiforordning styrkede økologien yderligere på en række områder.

Den aftalte tekst skal stadig godkendes af både Parlamentet og Rådet, inden den kan træde i kraft. Forordningen skal træde i kraft den 1. januar 2021.

GS
Print Send