FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

"Bedst før, men ikke dårlige efter"

Som et bidrag til kampen mod madspild ændrer Norges store fødevareselskab Nortura nu datomærkningen på sine Prior æg. Æggene vil fremover være mærket med en "Bedst før, men ikke dårlig efter"-dato.
18.12.17: – Vi ønsker at gøre vores til at reducere madspild til et absolut minimum. Hvis tillægsoplysningen "men ikke dårlig efter" kan forhindre at fuldt ud gode æg bliver smidt ud, så er der ingen ting, der kan glæde os mere, siger kommunikationschef hos Nortura, Åse Kringlebotn.

Den nye mærkning vil være at finde på alle æggebakker fra Prior fra og med i dag.

– Julen er højsæson for indkøb af æg, og de æg, som folk køber nu om dage, kan faktisk holde sig helt til påske! Heldigvis er der mange, der ved at norske æg kan spises efter udløbsdatoen, men vi kan ikke være tilfredse, før alle er trygge ved det, siger Kringlebotn.

Norske æg har en særstilling
Men hvorfor kan Nortura ikke bare forlænge holdbarheden?

– Mens vi på andre fødevarer kan bestemme holdbarhedsdatoen selv, er ægget pålagt strenge EU-regler. Årsagen til den korte holdbarhed er at mange land i EU kæmper med salmonella i deres æg. Dette problem har vi heldigvis ikke i Norge, og dermed bliver den korte holdbarhedsdato misvisende her i landet, fortæller Kringlebotn.

Foto: Nortura

GS
Print Send