FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Indgår aftale om mozzarellaproduktion

Indgår aftale om mozzarellaproduktion

Arla Foods og det tyske mejeriselskab DMK Group har indgået en lønproduktionsaftale hvor DMK årligt producerer 35.000 ton mozzarellaost til Arla på sit anlæg i Nordhackstedt i Nordtyskland.
20.12.17: Som led i aftalen vil anlægget i Nordhackstedt blive ombygget, så det fremover udelukkede producerer mozzarella. Dette vil samtidig øge forsyningen af valle til de to selskabers joint venture-selskab, ArNoCo, som producerer valleprotein og laktoseprodukter på et nærliggende anlæg samt på Arlas anlæg Denmark Protein i Vestdanmark.

DMK’s anlæg i Nordhackstedt har i dag kapacitet til at producere ca. 70.000 tons ost, hvoraf halvdelen i øjeblikket er dedikeret til mozzarellaost. Ifølge den nye aftale, vil DMK investere 15 mio. euro, så hele kapaciteten bliver dedikeret til mozzarellaost inden udgangen af 2018, hvorefter DMK begynder lønproduktionen for Arla.

Arla vil levere 300-350 mio. kilo mælk årligt til produktionen og betale DMK for at producere 35.000 ton mozzarellaost pr. år.

Win-win
Arla og DMK ejer sammen joint venture-selskabet, ArNoCo, der blev etableret på anlægget i Nordhackstedt i 2011, og det avancerede vallebehandlingsanlæg har været i drift siden 2015.

Da produktionen af mozzarella i Nordhackstedt vil stige, vil anlægget samtidig også levere mere valle til ArNoCo.

– Vi er utroligt glade for denne nye vigtige lønproduktionsaftale, der sikrer, at begge selskaber får adgang til lønsomme råmaterialer til vores joint venture-produktion på ArNoCo. Aftalen vil samtidig også udvide Arlas strategiske forretningskategorier inden for mozzarella og vores egen produktion af valleprotein-ingredienser, hvilket øger værdien af vores andelshavers mælk, siger Peder Tuborgh, CEO for Arla Foods.

Fra Ingo Müller, CEO for DMK Group, lyder det: – DMK er i fuld gang med at optimere og effektivisere vores tyske anlæg. Samtidig optimerer vi også vores sortiment til mere værdiskabende produkter. Denne lønproduktionsaftale med Arla giver os mulighed for at tage det næste skridt fremad og ruste DMK til fremtiden.

Det globale mozzarellamarked er i vækst
Det nye samarbejde er en følge af en stigende global efterspørgsel på mozzarellaost fra såvel forbrugere som foodservice-branchen. Arla Foods og DMK forventer, at det europæiske mozzarellamarked stiger fra 600.000 ton i 2017 til 720.000 ton i 2022.

– Arla er en af verdens førende producenter af mozzarellaost, og med denne aftale sigter vi efter at udbygge vores position, så vi også fremover kan forsyne forbrugerne og foodservice-kunder med kvalitetsmozzarella i Europa, Asien, USA og Mellemøsten, siger Peder Tuborgh.

Aftalens øvrige vilkår og betingelser uddybes ikke, oplyses det.

Foto: Arla

GS
Print Send