FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Branchens bedste chocolatiers dyster i Herning

Branchens bedste chocolatiers dyster i Herning

Der skal tempereres, støbes, smages og bedømmes, når DM i Chokolade for anden gang afholdes i MCH Messecenter Herning. Det sker på Nordens største fødevaremesse Foodexpo, som finder sted den 18.-20. marts 2018. I samarbejde med chokoladeproducenten Callebaut afholder Foodexpo DM i Chokolade for kokkeelever og den helt nye konkurrence Callebaut Chocolate Hero for professionelle konditorer, bagere og chocolatiers.
04.01.18: – Chokolade er et fascinerende produkt. Det er en verden, der hele tiden rykker sig, og man må have fingeren på pulsen. Foodexpo er et godt vindue til at vise, hvad Callebaut kan, og ved at holde konkurrencerne på Foodexpo kan vi henvende os til alle relevante faggrupper på én gang, siger Mina Oskarsdottir Semlali, Gourmet Marketing Manager hos Barry Callebaut Nordic & Baltics og tilføjer:

– Chokolade er trendy. Vi har for eksempel set meget mere chokolade i den seneste sæson af "Den store bagedyst" end tidligere, og her har vi set, at man kan bruge chokolade på mange måder. Blomsterbutikker og bagere har også større fokus på chokolade - og så er det tilmed sundt.

Meget mere chokolade
Idéen med DM i Chokolade for kokkeelever er at sætte fokus på chokolade for kokke og restauranter. På nuværende tidspunkt har fem kokkeskoler fra hele Danmark tilmeldt sig, og hver skole stiller med et hold på to elever. De skal fremstille en desserttallerken, en dessertkage og en snack to go - alt sammen med hovedvægt på chokolade. De skal bruge forskellige teknikker og tænke koncept, kundeoplevelse samt gerne emballage og bæredygtighed ind.

Den anden konkurrence, Callebaut Chokolate Hero, er en helt ny konkurrence for professionelle fra hele Norden. Deltagerne skal udvikle en kage: 'pastry of the day'. Her skal de tænke nyt og friskt, for det skal ikke være en kage, der skal stå på køl i en uge. Temaet for konkurrencen er "Make it sparkle". Her skal Callebauts nye chokolade "Gold" med karamelchokolade og lidt salt tænkes ind, gerne sammen med en eller to andre Callebaut-chokolader.

– Her må gerne tænkes i nye smage, og kagen må gerne afspejle den verden, vi lever i. Det nordiske køkken er et billede på, hvad vi har skabt i Norden af nyt. Men det nordiske køkken har ikke udfoldet sig på bagersiden endnu. Det vil vi gerne understøtte og udfordre. Hvad kunne man se i et bagervindue om et par år - baseret på chokolade? Der må gerne skubbes til grænserne, siger Mina Oskarsdottir Semlali og tilføjer:

– Det er en rigtig chokolade-helt, der kan det.

Desuden skal deltagerne lave ni små individuelle kager, som skal veje 50-100 gram. Her skal der tænkes i smage, teksturer og trends.

I MCH ser man frem til Foodexpo og chokoladekonkurrencerne:

– De mange konkurrencer bidrager positivt til aktivitetsprogrammet på Foodexpo, idet de giver de besøgende mulighed for at lade sig inspirere af nogle af landets og Nordens dygtigste fagfolk. Chokoladekonkurrencerne er altid populære, så derfor glæder vi os endnu en gang til at kunne invitere de besøgende til at overvære de mange dygtige fagfolk brillere og eksperimentere med deres kunnen, siger projektleder i MCH Carina Høgsted Kirkegaard.

Foto: MCH/Tony Brøchner

GS
Print Send