FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Sundere sukker med ny teknologi

En nær-infrarød analyseteknologi fra måle- og analyseinstrumentspecialisten Foss bidrager til et sundere sukkerprodukt. Virksomhedens ProFoss inline analysator har således været medvirkende til at introducere en ny måde at producere sukker på, der bevarer nogle af de naturligt forekommende mineraler og mikronæringsstoffer, som hidtil er blevet fjernet ved traditionelle behandlingsmetoder.
29.01.18: ProFoss-enheden leverer analysedata til produktionsledelsen, der hjælper den med at opretholde højere niveauer af naturlige mineraler og andre næringsstoffer, hvilket nedsætter sukkeroptagelsen i kroppen. Gennembruddet blev dækket for nylig på TV i et australsk nyhedsindslag.

Målet med at opretholde flere mineraler i sukker er ifølge virksomheden ikke nyt, men har vist sig at være svært at nå på grund af vanskeligheder med at kontrollere koncentrationen af disse mineraler og mikronæringsstoffer. Dette har gjort det vanskeligt for producenterne at tilpasse foruddefinerede produktspecifikationer på en konsekvent måde.

ProFoss-løsningen indeholder en nær-infrarød (NIR) sensor, som er placeret direkte i processen, hvorfra den leverer en konstant strøm af analysedata for nøglekontrolparametre. Produktionschefen overvåger disse data i form af grafiske trenddiagrammer og kan finjustere processen, hvis det er påkrævet.

Foto: Foss

GS
Print Send