FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Flowmåler i rustfrit stål til udfordrende miljøer

Sick’s nye ultralydsflowmåler DOSIC er selvkalibrerende og måler både flow og temperatur i ledende såvel som ikke-ledende væsker. Den robuste flowmåler er designet til EHEDG og CIP/SIP-processer med et målerør i rustfrit stål, der skal gøre den velegnet til hygiejniske opgaver, til aggressive medier og til applikationer i andre udfordrende miljøer.
29.01.18: Den robuste og kompakte model kombineret med et hygiejnisk design sikrer ifølge virksomheden meget pålidelige måleresultater og gør flowmåleren ideel til en bred vifte af anvendelsesmuligheder; herunder dem, hvor der kun er lidt plads til rådighed eller hvor aggressive medier spiller en rolle.

Flowmåleren har to digitale udgange, som man frit kan ændre til at være indgange, udgange eller en kombination. Derudover har man op til to analoge udgange så flow og temperatur kan måles på samme tid. Med IO-Link interface er det muligt med en fuldstændig styring og overvågning af flowmåleren i et Industri 4.0 maskinmiljø.

– Ingen bevægelige dele i flowmåleren eliminerer potentielle forureningsrisici i fødevaresektorens krævende hygiejnekrav. Desuden har flowmåleren et lige, tætningsfrit og selvtømmende målerør lavet af rustfrit stål af høj kvalitet (316L med Ra ≤ 0,8). Højkvalitets rustfri stålhus giver også den nødvendige robusthed og modstandsdygtighed. DOSIC flowmåleren er EHEDG certificeret og CIP/SIP kompatibel, lyder det fra virksomheden.

Sensoren oplyses at kunne modstå temperaturer op til 143 grader Celsius i SIP processer i op til en time. Anvendelse skal være brugervenlig med en intuitiv menu, og det drejelige hus og display skal gøre flowmåleren nem at installere. Flowmåleren kan på nuværende tidspunkt leveres med rørdimension DN15 eller DN25 - med et max flow på op til 250 l/min, oplyses det.

– Derudover justerer sensoren sine parametre automatisk, hvis mediet ændres. Denne løsning eliminerer behovet for indledende mellemkalibrering og reducerer installations- og driftsomkostninger, påpeger man hos Sick.

Foto: Sick

GS
Print Send