FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Innovativ messe for den søde forsyningskæde

Innovativ messe for den søde forsyningskæde

Slik og snacks forbliver populære - på tværs af alle salgskanaler. Det var konklusionen efter den 48. ISM, der onsdag lukkede dørene efter fire udstillingsdage. Udstillerne rapporterede enstemmigt om meget interesserede og motiverede indkøbere og eksperter fra en bred vifte af nationale og internationale salgskanaler.
04.02.18: – Messen understregede endnu engang, hvilken enestående betydning ISM har som forretnings- og netværksplatform, påpeger Katharina C. Hamma, Chief Operating Officer i Koelnmesse GmbH. – Bredden af udbuddet er uforligneligt. Dette er anerkendt af de besøgende fra alle salgskanaler.

Bastian Fassin, formand for International Fair and Biscuit Fair Task Force (AISM), deler denne vurdering: – At alle de vigtige distributører hjemme og i udlandet var til stede, demonstrerer messens store appel, men også den ekstremt innovativ industri. Internationale handelsforbindelser er uundværlige for de fleste virksomheder.

Den ledende globale rolle for ISM blev ifølge arrangøren ikke mindst bekræftet af tilstedeværelsen af Top 20-fødevaredistributører over hele verden, som var repræsenteret i Köln med stærke hold af indkøbere.

For udstillerne var kvaliteten af de besøgende af afgørende betydning i deres sammendrag af messen. Ikke kun købere fra de største handelsselskaber var på stedet. Også online-handel og den specialhandel, der er vigtig for mange udstillere, kom til Köln.

Det samlede indtryk af messen blev domineret af overfyldte stande og intensive diskussioner. Desuden tog innovationerne fart. Disse omfattede blandt andet produkter med protein, grøntsager og frugtbarer eller sukkerreducerede alternativer. Udover dette overbeviste leverandørerne af chokoladeprodukter, konfekture og kiks med deres nye produkter.

Segmentet "New Snacks", som omfatter frugt- og grøntsags- barer, salte snacks, to-go tilbud og morgenmad snacks, havde fuld fart på, på messen. New Snacks blev introduceret i 2015 som et supplement til de traditionelle produktgrupper, og det dedikerede område i hal 5.2 tiltrak stor interesse blandt de besøgende. Men også andre leverandører, der præsenterede salte varer, nødder og snacks rapporterede, at de havde haft mange gode samtaler.

Også området for start-up virksomheder, samt for virksomheder, der deltog for første gang på ISM, tiltrak sig af stor opmærksomhed. 14 virksomheder, der ikke har eksisteret i mere end fem år udstillede under et fælles tag og overbeviste ifølge arrangøren om mangfoldigheden af deres tilbud. Det samme gjaldt for "Newcomer Area", som med deltagelse af tolv virksomheder var udsolgt, og de stillede mange innovative ideer til rådighed for de meget interesserede besøgende her.

Med deltagelse af over 20.000 fagbesøgende og dermed en yderligere stigning i besøgstallet bekræftede ProSweets Köln - den internationale leverandørmesse for slik og snacksindustrien, som afholdes parallelt med ISM - også endnu en gang sin betydning som en vigtig informations-, ordre- og netværksplatform for hele branchen.

Sammen med ProSweets Köln dækker ISM hele værdikæden af slikproduktion og -salg på et og samme sted.

ISM 2018 i tal:
1.656 leverandører fra 73 lande, hvoraf 86 procent kom fra i udlandet, udstillede på ISM 2018 på et udstillingsareal på 110.000 m². Disse omfattede 229 udstillere fra Tyskland og 1.427 udstillere fra udlandet. 37.500 fagbesøgende fra 144 lande deltog i ISM 2018, den udenlandske andel var 68 procent.

Den 49. ISM er planlagt til at finde sted fra 27. til 30. januar 2019. Og ProSweets vil igen blive afholdt parallelt med ISM 2019.

Foto: ISM

GS
Print Send