FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Røremaskine uden tunge løft

I mere end et halvt år har designere og ingeniører fra danske Varimixer, der fremstiller professionelle røremaskiner, arbejdet i 25 forskellige køkkener og bagerier. Med fokus på arbejdsstillinger, tunge løft og transport, rengøring og hygiejne har man studeret arbejdsgangen før, under og efter arbejdet ved røremaskinen, for at forbedre denne.
05.02.18: Resultatet af denne proces hedder "Kodiak". Der er tale om en 20 og 30 liter røremaskine, som ifølge virksomheden selv sætter nye standarder for, hvor enkelt det kan gøres, og som er blevet tildelt den prestigefyldte amerikanske ’Kitchen Innovation Award’.

– Vi oplevede, at arbejdet ved mange røremaskiner kræver mange tunge løft, fortæller Jan Zimmerman, CEO hos Varimixer. – Det gør arbejdet ved Kodiak ikke. Kedlen er højt placeret på en kedelvogn, der køres direkte ind under røremaskinen, hvor den nemt fastholdes, hæves og sænkes ved hjælp af et ergonomisk udformet håndtag på siden af maskinen.

Med kedelvognen kan kedlen køres direkte til og fra maskinen i højde med arbejdsbordene. Under transport står kedlen sikkert i en gummiring, og ved bordet kan kedlen tippes, så det er nemt at få indholdet ud.

Sikkerhed og større effektivitet
Varimixer skal dermed - som den eneste producent - opfylde CE-kravet til, at røremaskiner kun må kunne køre, når kedlen er på plads, hvilket en magnetisk kedeldetektor sørger for. Det skal beskytte brugeren mod at blive skadet af roterende røreværktøjer.

Også den patenterede sikkerhedsskærm holdes fast af magneter, der samtidig fungerer som sikkerhedsafbryder; maskinen kan ikke køre, hvis skærmen, der har indbygget ifyldningstragt og er fremstillet i gennemsigtig polycarbonat, ikke er påsat.

– Det er i det hele taget nemt at følge arbejdet i kedlen. Kedlen er højt placeret, og siderne på den øverste del af maskinen skråner indad, så synsfeltet til kedlen er øget. Desuden har vi gjort kedlen og dimensionerne på røreværktøjerne bredere. Det øger hastigheden, så der spares tid under produktionen. Vores piskeris er verdens mest effektive, lyder det fra Jan Zimmermann.

– Kodiak håndbygges i Danmark i rustfrit stål, hvilket - sammen med et gennemtænkt design - gør den meget nem at rengøre. Som den eneste røremaskine i verden opfylder Kodiak IP44-standarden, hvilket vil sige at den kan vaskes med vand. Og såvel sikkerhedsskærm som kedel og røreværktøj kan maskinopvaskes, siger direktøren.

Kodiak leveres som gulvmodeller i både en 20 liter og en 30 liter version - 20 liter versionen produceres desuden som en kompakt bordmodel. Men derudover kan maskinernes standardudstyr suppleres med en mindre kedel og tilhørende røreværktøj til produktion af reducerede mængder. Kodiak 20 kan udstyres med en 12 liter kedel og Kodiak 30 med en 15 liter kedel.

Foto: Varimixer

GS
Print Send