FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Fra udskæring over pakning og mærkning til kontrolvejning

På Anuga FoodTec 2018 demonstrerer Multivac det multifunktionelle og meget fleksible GMS 520 singlecut portioneringssystem fra TVI, der skal være meget fleksibelt og kunne håndtere alle typer rødt kød og fjerkræ med minimalt betjeningspersonale. – Uanset konsistens og altid optimeret i forhold til vægt og spild, lyder det.
05.02.18: Portioneringssystemet kan skære fileter, koteletter og steaks ud af små og mellemstore stykker. Desuden kan f.eks. svinemørbrad udskæres i frossen tilstand (ned til -3° C) og roulade samt tynde grillstrimler af store stykker. Det samme gælder for hakkede produkter som gullasch m.m. Selv kød med ben skal kunne skiveskæres ensartet, og såfremt produktet har den rette temperatur, kan der skæres ned til 1 mm tynde skiver. Den maksimale skivetykkelse er 50 mm.

– Systemet sikrer til stadighed høj produktkvalitet på udskæring, formning og produktplacering. En kapacitet på op til fire udskæringer pr. sekund og kort skiftetid gør GMS 520 til et højeffektivt portioneringssystem endog med mulighed for yderligere udbytteoptimering, lyder det fra Multivac.

Efter portionering transporteres produkterne til det multifunktionelle FPU 500 multitray ilægningsmodul fra TVI. Der kan anvendes bakker med formater på op til 340 x 275 x 80 mm (L x B x H), og gennemsnitskapaciteten ligger på ca. 40 bakker pr. minut.

De fyldte bakker føres herefter frem til en T 800 traysealer, som er designet til at producere MAP- og MultiFreshTM vakuumskinpakker i store serier. Der er ifølge virksomheden mulighed for at pakke produkter med en protrusion på op til 20 mm, og stadigvæk med et attraktivt pakkeudseende. Pakkemaskinen, der kan behovstilpasses, har energirigtige drivsystemer, tåler kraftig rengøring (washdown) og giver mulighed for hurtige formatskift. IPC06-styringen oplyses at være brugervenlig og maskinen kan betjenes fra begge sider.

På de færdige pakninger påsættes herefter labels vha. et båndanlæg type L 310 med rundtom-etikettering fra Multivac Marking & Inspection. En LD 210 dispenser, der er designet til de høje hygiejnekrav inden for fødevareindustrien med beskyttelsesklasse IP69K, påsætter etiketter med en længde på op til 500 mm på oversiden og begge sider af pakningen, inden der etiketteres på bunden.

– Rundtom-etikettering giver en meget fin pakning, særligt ved vakuum-skin-pakninger, da etiketten fungerer som ”sleeve”, påpeger virksomheden, der på Anuga FoodTec anvender stive papiretiketter til at signalere høj kvalitet, samt en fuldt integreret TTO 10 termo-transfer printer, som kan tiltrykke produktionsdata eller koder.

Derudover viser virksomheden, hvad man beskriver som en pladsbesparende og brugervenlig kombination af checkvejer og metaldetektor (I 211) til detektering af metaller. – Det stabile og vibrationsreducerende stel sikrer præcis vægtkontrol. Og da indstillingerne lagres i maskinen for det enkelte produkt, er produktskift ikke noget problem, forklarer man.

Hal 9.1, stand A020 på Anuga FoodTec

Foto: Multivac

GS
Print Send