FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Nominerede nyskabelser inden for frugt og grønt

Nominerede nyskabelser inden for frugt og grønt

Fruit Logistica Innovation Award (FLIA), der ifølge arrangøren af Fruit Logistica-messen er blevet den vigtigste pris for den globale industri for friske frugt- og grøntråvarer, vil blive uddelt for 13. gang, når messen fra i morgen løber af stablen i Berlin. Prisen anerkender fremragende innovationer i hele forsyningskæden fra produktion til salgssted, og løsningerne kan være produkter, tjenester eller tekniske innovationer.
06.02.18: Det særlige træk ved FLIA er, at vinderen vælges af de mere end 75.000 højt profilerede fagbesøgende fra over 130 lande, som deltager i udstillingen. De inviteres til at stemme på, hvad de mener er årets nyskabelse på messens første to dage, dvs. 7. og 8. februar. Vinderne vil herefter blive annonceret fredag eftermiddag, på messens sidste dag.

Et ekspertpanel bestående af repræsentanter fra alle niveauer i branchen har nomineret ti innovationer blandt mere end 70 tilmeldte bidrag. Nedenfor panelets kortfattede beskrivelse af de nominerede produkter:

Produkt: Adora
Virksomhed: HM Clause, Spanien


En ny mørkebrun sort af Marmande tomaten. Dens originale farve og meget attraktive form gør den iøjnefaldende. Marmande er en traditionel ribbet bøftomat, der modner meget tidligt. Adora skiller sig ud fra andre Marmande-tomater på grund af sin usædvanligt afbalancerede, men intense sursøde smag. Den er også bemærkelsesværdig pga. dens fremragende holdbarhed, faste kød og fremragende ernæringsmæssige egenskaber.
   
Produkt: H2Hybrid
Virksomhed:
H2Hydroponics, Spanien

Et patenteret dyrknings- og vandingssystem til hydroponisk planteavl, egnet til bl.a. drivhus-dyrkning og akvaponisk dyrkning. Vandet til planternes rødder, er i dette system beriget med ilt. Som følge heraf kan mængden af vand, der kræves i plantevækstprocessen, reduceres med op til 80 procent. Det synkroniserede ilt- og temperatur-styringssystem reducerer også strømforbruget med op til 25 procent. Et H2Hybrid-panel måler 1200 mm x 490 mm x 53 mm dybt og kan anvendes individuelt eller som en del af et større system.


   
Produkt: In-field Agricultural Laboratory
Virksomhed: Croptimal, Israel


Et mobilt marklaboratorium til udførelse af præcise realtids målinger på afgrøder, jord og vand. Prøver i dette kompakte laboratorium kan reducere testtider til et spørgsmål om minutter i stedet for dage. Systemet er udstyret til at levere omfattende materialeanalyse af næringsstoffer og urenheder. Kvaliteten af resultaterne er konsekvent og kan anvendes med det samme for at muliggøre hurtig optimering af nøglevækstparametrene for dyrkede planter. Realtidsanalyse kan således spare omkostninger og garantere højere udbytter.

   
Produkt: LogoFrucht
Virksomhed: Kellermeister Manns, Tyskland

Frugt og grøntsager af enhver form eller størrelse, herunder dem med runde overflader, kan nu nøjagtigt og skarpt tiltrykkes med en særlig neutral, vandfast fødevarefarve, der er i overensstemmelse med levnedsmiddellovgivningen og også er nænsomt ved produktet. Frugtens holdbarhed forbliver upåvirket. Høje kontrastniveauer og holdbarheden af trykmaterialet betyder, at den kan bruges til en bred vifte af forskellige design- og marketingkoncepter, og trykområdet er også meget større end med tidligere laserteknologi.


   
Produkt: Malver
Virksomhed: Turatti, Italien


En elektromekanisk enhed til automatisk skrælning af halveret mango med en gennemsnitlig kapacitet på ca. 48 stykker pr. minut. Maskinen er nem at betjene og vedligeholde og kan integreres i en kompakt bearbejdningsenhed. Alle sorter af mango, fra sydamerikanske til afrikanske og asiatiske, kan behandles samtidigt med høj hastighed med et minimum af affald. Dette innovative system klarer også fint meget bløde mango.


   
Produkt: Pook Coconut Chips
Virksomhed: PookSpaFoods, Tyskland

Sprøde naturlige crisps fremstillet af frisk thailandsk kokosnød med en umiskendelig smag. De tre varianter, Original Sea Salt, Mango Sea Salt og Chocolate Sea Salt fås i poser med en fyldt vægt på 40g. Kokoschipsene er veganske, glutenfrie og fri for konserveringsmidler. De er egnet som en snack til mellemmåltider eller som topping til salater, müsli, yoghurt eller is.


   
Produkt: Scheufelen Grass Paper – Greenliner
Virksomhed: Papierfabrik Scheufelen, Tyskland


Økologisk emballagemateriale fremstillet af op til 50% friske græsfiber. Det fuldt recirkulerbare og bionedbrydelige riflede basispapir kan anvendes til bølge- og linerlag. Ved at bruge græsfiber som et bæredygtigt råmateriale kan energiforbrug og vandforbrug reduceres drastisk. Traditionelle pulpfibre kræver 30.000 liter vand pr. ton sammenlignet med nul liter til produktion af græsfiber. Pulp forbruger også 6.000 kW / h energi pr. ton med kun 150 kW / h for græsfiber. Græs er også mere bæredygtigt, da det hurtigt vokser igen efter det er slået.


   
Produkt: The Alberts Smoothie Station
Virksomhed: Alberts powered by Greenyard, Belgien


En automat, der anvender frosne frugter og grøntsager til at lave 100 procent naturlige smoothies uden tilsat sukker. Forbrugerne kan enten vælge fra en menu med smoothie opskrifter eller bruge en smartphone app til at skabe deres egne individuelle blandinger skræddersyet til deres personlige smag eller ernæringsmæssige behov. Maskinen involverer et selvrensende system, og koppens størrelse kan justeres. Der er ingen begrænsninger på de typer eller størrelser af frugt og grønsager, der anvendes til automatisk genopfyldning. Stationen kan også håndtere betalinger og endda indsamle data fra bærbare enheder.


   
Produkt: Ulti-Mite Swirski
Virksomhed: Koppert Biological Systems, Holland


En lille pose fremstillet af 100 procent komposterbar film udviklet til biologisk kontrol af trips eller mellus på en lang række afgrøder. Den indeholder et opdrætsmedium til de bedøvende rovmider Amblyseius swirskii. På grund af brugen af tynd folie er posen godt beskyttet mod vejret og kan derfor også bruges udendørs. Filmen virker som en barriere mod fugt eller dehydrering, hvilket udvider rækkevidden for mulige anvendelser betydeligt. Den fås i æsker med 100 eller 500 poser.


   
Produkt: Wasabi Giftbox
Company: VEast4Fresh - Color2Food, Holland


En gaveæske fremstillet af ubehandlet træ indeholdende et 40 til 60 g ægte fersk wasabi rhizom sammen med et wasabi rivejern i rustfrit stål. Wasabi kan bruges som en krydret ingrediens især i asiatiske retter. Mange wasabi-produkter involverer meget lidt frisk wasabi og indeholder ofte ekstra tilsætningsstoffer. Wasabien i Wasabi Giftbox er 100 procent frisk. Det er specielt dyrket i flydende kildevand og giver et kulinarisk umami eventyr ved spisebordet eller i køkkenet.

   

De ti nominerede innovationer vil blive præsenteret på specialudstillinger to steder, hhv. i passagen mellem hallerne 20 og 21 og i CityCube Berlin, hal B. Vinderne vil blive præsenteret kl. 14.30 den 9. februar 2018 i passagen mellem hal 20 og 21.

Fotos: Messe Berlin

GS
Print Send