FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Markedsanalyser, rapporter etc. > Opbrud i distributionen af friske frugt- og grøntråvarer

Markedsanalyser, rapporter etc.

Fruit Logistica trendrapport 18-1:

Opbrud i distributionen af friske frugt- og grøntråvarer

Fruit Logistica trendrapport 18-1:
23.02.18: I anledning af sit 25 års jubilæum fik den Berlin-baserede messe Frugt Logistica sidste år udarbejdet en trendrapport, som blev publiceret online ad fire omgange. Og man gentager succesen igen i år med en ny rapport, som sætter fokus på, hvordan markeder, forbrugere, virksomheder og teknologi kan omdanne branchen for friske frugt- og grøntråvarer, og som forudsiger at markedet for frugt og grøntsager vil blive mindst dobbelt så stort frem til 2030.

Frugt Logistica, verdens førende globale messe for friske frugter og grøntsager, har netop præsenteret en ny trendrapport med titlen "Disruption in Fruit and Vegetable Distribution", der gransker udviklingen af ny teknologi, væksten i online-detailhandel og forbrugernes stigende efterspørgsel efter on-the-go produkter som tre områder, der radikalt vil ændre formen på forsyningskæden for friske råvarer i løbet af det kommende årti.

Rapporten, der er produceret af det ledende globale management-konsulentbureau Oliver Wyman, blev afsløret under "Fruitnet World of Fresh Ideas" som optakt til Frugt Logistica 2018, og den er en vidtrækkende undersøgelse af den globale industri for friske råvarer med indsigter, der skal hjælper frugt og grøntsager leverandører til at positionere sig for at kunne imødekomme fremtidige kundernes krav.

Rapporten viser, hvordan markeder, forbrugere, virksomheder og teknologi vil ændre den måde, hvorpå friske produkter indkøbes, transporteres og sælges. Dette er af særlig betydning på en stadig mere global og sammenkoblet markedsplads med en generel stigning i efterspørgslen drevet af befolkningsudvidelse i visse dele af verden og højere udgifter til fødevarer generelt.

Den forudsiger også en række muligheder og udfordringer for alle, der er knyttet til frugt- og grøntsagssektoren, herunder:

Fremkomsten af hurtigere og mere fleksible distributionsnet kendetegnet ved større gennemsigtighed, mere sofistikerede prognosesystemer og i mange tilfælde tættere samarbejde mellem forsyningskædens partnere, der tidligere har været kendetegnet ved konfliktfyldte forhandlinger.
Fortsat vækst i online salg af friske frugter og grøntsager over hele kloden, drevet af lavere leveringsomkostninger, bedre distributionsteknologi og voksende interesse blandt kunder.
•  Langt større kompleksitet og højere forventninger fra kunder i foodservice-sektoren, da forbrugerne ser ud til at finde bedre kvalitet, bekvemmelighed og sortiment på tværs af et stadig større udvalg af forretninger.

    – Markedet for frisk frugt og grønt bliver i stigende grad globaliseret og forbundet, siger rapportens forfatter Rainer Münch, hos Oliver Wyman. – Dette ændrer igen den måde, hvorpå friske produkter bringes fra oprindelse til destination.

Han fortsætter: – Forsyningskæden i frugt og grønt er i kontinuerlig omstilling, da den dannes og omdannes af fremkomsten af nye markedssegmenter og udviklingen i forbrugernes efterspørgsel. Virksomheder langs hele forsyningskæden - fra producenter til detailhandlere - udvider og konsoliderer. Deres fremskridt falder sammen med et bemærkelsesværdigt drivkraft til større effektivitet og gennemsigtighed, en tendens, der støttes af tilsyneladende ustoppeligt teknologisk fremskridt. "

Will Wollbold, global brand manager hos Fruit Logistica, tilføjer: – Uanset hvor man arbejder inden for friske råvarer, vil Disruption in Fruit and Vegetable Distribution gøre det muligt at foregribe centrale problemer, der påvirker handelen, og hjælpe interessenter og beslutningstagere til at forstå dem bedre . Den vil også hjælpe med at besvare spørgsmål, som direkte vedrører virksomhederne proaktivt.

Første del af trendrapporten 2018, der rummer kapitlerne: Introduction, Megatrends affecting fresh produce, Future trends in fresh fruit and vegetable markets og The fruit and vegetable supply chain in transition, er tilgængelig her

De resterende dele vil blive offentliggjort på Fruit Logisticas hjemmeside i løbet af de kommende måneder.

GS

Print Send  

Læs tidligere artikler:
 
06.07.18:
(Fruit Logistica trendrapport 18-4)
14.05.18:
(Fruit Logistica trendrapport 18-3)
12.04.18:
(Fruit Logistica trendrapport 18-2)
11.11.16:
(Future Market Insights)