FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Chips af kokosnød vinder pris

Chips af kokosnød vinder pris

På Fruit Logistica-messens sidste dag, fredag den 9. februar 2018, blev vinderne af årets Fruit Logistica Innovation Award (FLIA) kåret. Det var traditionen tro de besøgende, som i løbet af messens første to dage stemte om placeringen for de ti produkter, som en fagjury havde nomineret blandt mere end 70 tilmeldte bidrag.
23.02.18: Guld gik til "Pook Coconut Chips" fra PookSpaFoods i Tyskland. De sprøde chips, der er fremstillet af thailandsk kokosnød uden olie eller fedt, fås i tre smagsvarianter, hhv. original havsalt, mango-havsalt og chokolade-havsalt. De er veganske, glutenfri og fri for konserveringsmidler. Fabrikanten anbefaler dem som en snack eller som topping til salater, korn, yoghurt, is og meget mere.

– Vi er et lille firma, der først blev oprettet i september 2016. Denne pris er en stor overraskelse og ekstremt vigtig for os, lød det fra selskabets grundlægger og administrerende direktør Kanokporn Holtsch.

Sølv gik til den mørkebrune tomat "Adora" fra HM Clause fra Spanien. Denne tomat er en variant af sorten Marmande, en særdeles robust gammel ribbet bøftomat-sort, der modner meget tidligt. Adora skiller sig ud fra andre Marmande-tomater på grund af sin usædvanligt afbalancerede, men intense sursøde smag. Den er også bemærkelsesværdig pga. dens fremragende holdbarhed, faste kød og fremragende ernæringsmæssige egenskaber.

Bronze FLIA gik til græspapiret fra den tyske papirfabrik Scheufelen. Dette økologiske emballagemateriale består af op til 50 procent frisk græsfibre og er fuldstændig genanvendelig og biologisk nedbrydelig. Brugen af græsfibre, et vedvarende råmateriale, skal bidrage til at reducere energi- og vandforbrug. Traditionelle pulpfibre kræver 30.000 liter vand og 6.000 kW/h energi pr. ton - sammenlignet med nul liter og 150 kW/h for græsfibre.

Se evt. omtalen af alle de "Nominerede nyskabelser inden for frugt og grønt" her.

Fruit Logistica er den førende messe for den globale handel med frugt og grønt og har været afholdt årligt siden 1993. FLIA-konkurrencen, der betegnes som den vigtigste i branchen, blev præsenteret for trettende gang i år.

Foto: Messe Berlin

GS
Print Send