FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Pektinløsning til sukkerreducerede frugtprodukter

Nyt produkt fra DuPont Nutrition & Health skal hjælpe fødevareproducenterne med at sikre førsteklasses kvalitet for syltetøj og marmelade med et reduceret sukkerindhold, som kan opfylde kravene til en såkaldt clean label, og som kapitaliserer på trenden for sund levevis.
11.03.18: Ingrediensvirksomheden har således udviklet Grindsted Pectin Prime 541, et nyt produkt, der skal gøre det muligt for fødevareproducenterne at formulere nye tiltalende opskrifter på sukkerreducerede marmeladeprodukter hurtigere end nogensinde og uden proces hurdles.

Prime 541 er ifølge virksomheden designet til at øge fleksibiliteten; bl.a. skal det ikke kræve calciumtilsætning, have en bedre tolerance for varme og kunne fungere med en lang række frugttyper og sukker- og frugtniveauer.

– Dette produkt er udviklet som svar på kundeforespørgsler, siger Eva Lynenskjold, ledende specialist, Fruit Application, DuPont Nutrition & Health. – Den forbedrede formulering og procesfleksibilitet gør det muligt - på meget kort tid - at udvikle og producere reducerede marmeladeprodukter med enestående kvalitet og samtidig reducere antallet af nødvendige pektiner.

Forbrugernes øgede bevidsthed om sundere kostvaner gør sukkerreduktion til et fokuspunkt for producenter af frugtprodukter. Men det er vigtigt, at sukkerreduktionen ikke påvirker produktkvaliteten negativt. Prime 541 giver ifølge virksomheden fødevareproducenterne mulighed for at opfylde kvalitetskravene til udseende, tekstur og smag for reducerede produkter, samtidig med at de opfylder krav til en "ren deklaration".

Foto: DuPont Nutrition & Health

GS
Print Send