FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Forbrugerne er villige til at spise laboratoriedyrket mad

Forbrugerne er villige til at spise laboratoriedyrket mad

Næsten en ud af tre forbrugere er villige til at spise laboratoriedyrket kød, og 60 procent af veganerne ville være villige til at prøve det, viser ny research bestilt af det internationale analysebureau Ingredient Communications, der er specialiseret i ingredienser til bl.a. fødevarer og drikkevarer.
12.03.18: Den nye undersøgelse viser at:
• 29 procent af britiske og amerikanske forbrugere siger, at de vil spise kultiveret kød
• 40 procent amerikanere vil være glade for at gøre det
• 60 procent af veganerne er villige til at prøve

Næsten en tredjedel af forbrugerne siger således, at de vil være glade for at spise såkaldt 'kultiveret kød' - mens veganerne siger, at de sandsynligvis vil gøre det.

Ingredient Communications bestilte Surveygoo til at foretage en online undersøgelse af 1.000 forbrugere i Storbritannien og USA. Respondenterne blev fortalt, at kultiveret kød var ægte kød dyrket fra celler i et laboratorium og ikke stammede fra dyr. De blev så spurgt, om de ville være villige til at spise denne type kød, hvis det var tilgængeligt at købe i butikker og restauranter. I alt sagde 29 procent, at de ville, 38 procent sagde, at de ikke ville, og de resterende 33 procent sagde, at de ikke vidste det.

Undersøgelsens resultater viser, at amerikanske respondenter (40 procent) var meget mere tilbøjelige til at vælge at spise kultiveret kød end dem i Storbritannien (18 procent ). Resultaterne tyder på, at pionerer, der vil dyrke kød, vil gøre klogest i at målrette sine anstrengelser mod det amerikanske marked først.

I hvad der måske var et overraskende twist, viste det sig at de veganske respondenter var det forbrugssegment, som mest sandsynligt vil spise kultiveret kød, med 60 procent, der sagde at de ville være villige til at gøre det. Tallene var lavere for vegetarer (23 procent) og peskatarianere (21 procent). Samtidig sagde 28 procent af de kødspisende - den største gruppe i undersøgelsen (888 af 1.000) - at de var rede til at give dyrket kød en chance.

Richard Clarke, grundlægger og administrerende direktør for Ingredient Communications, siger: – Det er let at se, hvorfor så mange forbrugere byder udsigten til laboratoriedyrket kød velkommen. Folk nyder at spise kød, men føler sig ofte skyldige i relaterede spørgsmål som dyrevelfærd og landbrugets indvirkning på miljøet. Kultiveret kød adresserer disse bekymringer, hvilket er en overbevisende fordel. Ikke desto mindre blev vi overraskede over, hvor mange respondenter der udtrykte vilje til at spise dyrket kød. Det er et helt nyt koncept, og når man overvejer modstanden mod GMO'er og den ustoppelige fremdrift for naturtendensen, synes det at være tvivlsomt, at folk vil være villige til at spise kød produceret i et laboratorium. Vores undersøgelse viser imidlertid, at det appellerer til en betydelig del af forbrugerne, især i USA.

Og han tilføjer: – Særligt interessant var den kendsgerning, at veganere langt var mere tilbøjelige til at spise kultiveret kød end nogen anden gruppe. Dette kan skyldes, at veganer, måske mere end nogen anden gruppe, altid er på udkig efter nye, etiske kilder til protein. Dette giver interessante muligheder for virksomheder, der opererer i den embryoniske dyrkede kødindustri.

Neil Cary, adm. direktør for Surveygoo, kommenterer: – Resultaterne af denne undersøgelse viser, at der er en stor forskel på, hvordan amerikanske og britiske forbrugere opfatter kultiveret kød. Det viser, hvordan lande, der på overfladen ser ud til at dele mange ens værdier, faktisk kan afvige ganske bredt i visse spørgsmål. Det er meget tidlige dage for dyrket kød, og vores resultater fremhæver værdien af at spørge forbrugerne, hvordan de har det med avancerede udviklinger som disse.

Foto: Ingredient Communications

GS
Print Send