FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Fra kaos til trimmet pakning

Cabinplant, der er global leverandør af skræddersyede procesløsninger til fødevareindustrien, præsenterer i disse dage en række nyheder på Anuga FoodTec, herunder virksomhedens automatiske “Sausage Depositor”, som skal reducere det manuelle arbejde signifikant, minimere ”give-aways” og have en meget lav omstillingstid.
22.03.18: Pakning af pølser foregår ifølge Cabinplant normalt på arbejdskraft-intensive anlæg, hvor operatørerne sørger for, at pølserne ligger på rad og række, klar til at blive pakket. – Men den rolle kan vores Sausage Depositor nu overtage, grundet den skånsomme håndtering og hurtig tilpasning til forskellige pølsetyper og pakningsstørrelser, lyder det fra virksomheden.

Sausage Depositor’en kan anvendes til pølser, cocktailpølser, kødboller eller tilsvarende produkter. Den ensretter pølser, og kan håndtere flere lag af produkter og i forskellige størrelser. En særlig nænsom og vibrerende løsning sorterer og fører pølserne frem.

– Det reducerer antallet af pølser, der går i stykker, til næsten nul mod normalt 5 procent spild med traditionelle pakkesystemer, påpeger Cabinplant.

Den nye enhed skal med fordel kunne kombineres med virksomhedens multihoved-vejesystem. Det skal resultere i en betydelig reduktion i den såkaldte give-away.
Samtidig skal omstillingstiden til andre pølsetyper og størrelser på pakninger være mindre end 15 minutter.

På standen viser virksomhedens også, hvad man selv kalder en banebrydende, men enkel løsning til at overvåge ydelse og indsamle relevante data til optimering af proceslinjer. Med det nye Integrated Report System opsamles data således løbende fra hele eller dele af proceslinjen og både fra Cabinplant-udstyr og fra tredjeparts-leverandører.

Endnu er nyhed er Continuous Liquid Filler (CLF), som ifølge virksomheden sikrer præcis for- og efterfyldning af væsker som tomatsauce, olier, lager, supper og marinader i dåser og glasbeholdere. Der er tale om en højhastighedsløsning, som skal fordoble kapaciteten og dermed blive et både fleksibelt og økonomisk alternativ til en større investering i roterende stempelfylder til fyldelinjen.

På Anuga FoodTec er virksomheden at finde på stand 10.1, F-031/039

Foto: Cabinplant

GS
Print Send