FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Markedsanalyser, rapporter etc. > Strategiske partnerskaber mellem indkøber og leverandør

Markedsanalyser, rapporter etc.

Fruit Logistica trendrapport 18-2:

Strategiske partnerskaber mellem indkøber og leverandør

Fruit Logistica trendrapport 18-2:
12.04.18: Er den tid forbi, hvor det er detailhandler versus leverandør? Efterhånden som virksomhederne i alle dele af frugt- og grøntbranchen kommer under større pres for at tilbyde hurtigere, mere fleksibel og mere forudsigelig forsyning, er vigtigheden af strategiske partnerskaber mellem disse forskellige aktører også stigende.

Det er en af de vigtigste konklusioner i del 2 af den ny trendrapport "Disruption in Fruit & Vegetable Distribution" som Frugt Logistica, verdens førende globale messe for friske frugter og grøntsager, præsenterede ifm. messen i februar. En rapport, der er udarbejdet af managementbureauet Oliver Wyman.

Del 2 sætter fokus på selve forsyningskæden og foreslår at den modsætningsfyldte tilgang, som nogle af de store supermarkeder traditionelt vælger, når man handler med frugt- og grønsagsvirksomheder, vil blive mindre almindelig i fremtiden.

    I stedet vil markedets efterspørgsel efter effektivitet og gennemsigtighed betyde, at det giver mere kommerciel mening for leverandører og deres kunder at arbejde sammen for at nå visse fælles mål, herunder:

• At fjerne tomgangsperioder fra ordreprocessen
• At dele volumenprognoser og andre oplysninger
• At reducere af spild og affald

De, der gør fremskridt på den type områder, kan forvente at levere bedre friskhed og øge forbrugernes tilfredshed, og sikre levering året rundt samtidig med at deres aktiviteter bliver mere økonomisk bæredygtige, forudsiger rapporten.

Den påpeger dog også, at opnåelse af disse mål vil kræve investeringer i bedre værktøjer til at håndtere nøgleområder som logistik og data samt bedre udnyttelse af eksisterende ressourcer og forbedrede organisations- og koordineringsniveauer.

De to første dele af trendrapporten 2018, hhv. del 1, der rummer kapitlerne: Introduction, Megatrends affecting fresh produce, Future trends in fresh fruit and vegetable markets og The fruit and vegetable supply chain in transition, og del 2 med kapitlet Cold chain logistics and technology—Deep dive 1 er tilgængelige her

De resterende dele vil blive offentliggjort på Fruit Logisticas hjemmeside i løbet af de kommende måneder.

Se omtale af del 1 - Opbrud i distributionen af friske frugt- og grøntråvarer - nedenfor.

GS

Print Send  

Læs tidligere artikler:
 
06.07.18:
(Fruit Logistica trendrapport 18-4)
14.05.18:
(Fruit Logistica trendrapport 18-3)
23.02.18:
(Fruit Logistica trendrapport 18-1)
11.11.16:
(Future Market Insights)