FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Torsk fra Royal Greenland med i Seafood-finaleopløb

Torsk fra Royal Greenland med i Seafood-finaleopløb

Verdens største seafood-begivenhed Seafood Expo Global og Seafood Processing Global, der finder sted hvert forår i Bruxelles, byder som altid på en konkurrence, der anerkender de bedste fiskeprodukter på messen. I år er én dansk deltager, nemlig Royal Greenland - med sin "Nutaaq Torsk" - udvalgt som finalist i kategorien bedste hotel- / restaurant- / cateringprodukt.
13.04.18: Konkurrencen, der i 2016 skiftede koncept og navn fra Seafood Prix d' Elite til Seafood Excellence Global, udstiller og anerkender de bedste fiske- og skaldyrsprodukter repræsenteret på messen. Alle seafoodprodukter, der er indstillet til priserne, vil blive vist under det tre-dages arrangement fra den 24.-26. april på Seafood Excellence Global stand P-4619 i Patio.

Konkurrencens hovedpræmier vil blive uddelt til den bedste detailhandelsprodukt og det bedste hotel- / restaurant- / cateringprodukt. Endvidere vil dommerne uddele særlige priser for de bedste produkter i følgende kategorier: Innovation; Bekvemmelighed; Sundhed og ernæring; Detailemballage; og Seafood Produktserie.

Vinderne, der bliver bedømt af et panel af anerkendte eksperter bestående af seafoodindkøbere fra detail- og foodservicesektoren samt eksperter i nye produkter, vil blive annonceret ved en særlig reception, hvor også prisuddeling finder sted. Dette løber af stablen på messens første dag, den 24. april 2018.

Koncept udviklet med lokale fiskere
– Vi er naturligvis utroligt glade for, at komiteen for Seafood Excellence Global værdsætter den unikke kvalitet, der kendetegner Nutaaq, som er fremkommet gennem en innovativ fiskeri- og bearbejdningsmetode i de grønlandske fjorde, siger Hanne Kvist, Director for Group Market Development & Marketing i Royal Greenland A/S.

Nutaaq Torsk-konceptet, der sikrer, at der højst er to timer fra vand til fryser, er ifølge Royal Greenland udviklet i samarbejde med lokale fiskere i Grønland. De lokale fiskere lægger deres garn ved et klippefremspring, så torsken føres ind i garnet og ikke så nemt kan slippe ud igen. Den gamle, skånsomme fangstmetode skal således både være selektiv og miljøvenlig.

Når garnet er fuldt, transporteres det af fiskerne til havvandsbassiner. Her svømmer torskene stille og roligt direkte ind i havvandsbassinet uden at forlade havet. Royal Greenlands brøndbåd henter med jævne mellemrum torskene fra havvandsbassinet og transporterer herefter sikkert og skånsomt torskene ned under dækket i cirkulerede havvandsbrønde til fabrikken.

Når torskene ankommer på fabrikken, bliver de først bedøvet og derefter hurtigt slagtet og afblødt i iskoldt vand, så det sikres, at alt blodet straks løber ud af kødet. Det giver ifølge virksomheden en ensartet kvalitet og sikrer, at der ikke er røde pletter.

Torsken bliver herefter renset, får fjernet hoved og fileteret, inden den bliver stiv, i én mekanisk proces, hvorefter den udskæres i perfekte stykker ved håndkraft. Det erfarne udskæringsteam gennemgår hver filet nøje for at se, om der er røde pletter eller revner i fileten, da fileten i så fald ikke kan klassificeres som Nutaaq.

Royal Greenland udstiller på Seafood Expo Global på stand 121 i hal 5.

Foto: Royal Greenland

GS
Print Send