FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Danmarks økologiske areal er øget med en størrelse svarende til Langeland

Danmarks økologiske areal er øget med en størrelse svarende til Langeland

Det økologiske areal i Danmark fortsætter sin kraftige vækst og har faktisk aldrig været større. Det viser Landbrugsstyrelsens nye statistik over økologiske jordbrugsbedrifter for 2017. Størstedelen findes i Sydjylland, Nordjylland og Vestjylland.
17.04.18: Af statistikken fremgår det, at det økologiske areal fra 2016 til 2017 steg med 28.365 hektar, hvilket svarer til størrelsen på Langeland. Dermed er det økologiske areal nu oppe på mere end 245.000 hektar og udgør over 9 procent af det totale landbrugsareal i Danmark.

– Det økologiske areal i Danmark har aldrig været større. Hele 170.000 hektar er allerede fuldt omlagt og yderligere 75.000 hektar er ved at gennemgå omlægning til økologisk produktion. Jeg er glad for, at mange landmænd fortsat gerne vil prøve kræfter med økologien. Det er vigtigt, at vores landbrugserhverv kan producere de fødevarer, som forbrugerne i Danmark og på vores eksportmarkeder efterspørger, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, der forleden kunne præsentere en ny vækstplan for dansk økologi. (Se evt. omtalen: "Regeringen: Mere end én milliard kroner til økologien").

Ser man på, hvordan det økologiske areal fordeler sig i de forskellige landsdele, ligger størstedelen af arealet i Sydjylland, Nordjylland og Vestjylland. Her udgør det økologiske landbrugsareal henholdsvis 70.070 hektar, 52.844 hektar og 36.041 hektar.

I de tre landsdele er det henholdsvis Tønder (15.642 hektar), Ringkøbing-Skjern (11.772 hektar) og Thisted (8.372 hektar) kommune, der har det største økologiske areal.

Øko-slagtekyllinger og grøntsager populære
Samtidig med, at det økologiske areal er blevet større, viser statistikken også, at den økologiske husdyrproduktion er forøget det seneste års tid:

I staldene på de økologiske bedrifter er antallet af økologiske slagtekyllinger fordoblet fra 2016 til 2017, så der nu produceres 1,8 millioner økologiske slagtekyllinger i Danmark. Også produktionen af økologiske slagtesvin er vokset med mere end 30.000 svin, og antallet af økologiske malkekøer er steget med næsten 13.000 årskøer.

Vender man blikket ud over markerne, dyrkes relativt store andele af arealet økologisk. For en lang række almindelige grøntsager som gulerod, rødbede og squash gælder det nemlig, at de i 2017 i høj grad blev dyrket økologisk, svarende til mere end 40 procent af de pågældende grøntsagsarealer.

GS
Print Send