FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Franske vindere i Seafood Excellence Global Awards

Franske vindere i Seafood Excellence Global Awards

To franske virksomheder vandt hovedpræmierne i 2018 Seafood Excellence Global Awards ved Seafood Expo Global, verdens største og mest prestigefyldte seafood event. Vinderne blev udvalgt fra et felt på 40 finalister og blev annonceret ved en særlig Seafood Excellence Global Awards reception i går aftes. Konkurrencen anerkender de bedste produkter udstillet på Seafood Expo Global, der løber i disse dage i Bruxelles.
25.04.18: Hovedpræmien for det bedste detailhandelsprodukt gik til franske Labeyrie Fine Foods for bidraget Christmas Smoked Salmon, et produkt, der er udsendt i et begrænset oplag specielt skabt til julesæsonen. Laksen er opdrættet i Lapland, rebhængt og delikat krydret med julekrydderier, derefter røget med bøg og kastanje. Dommerne bemærkede den delikate anvendelse af både krydderi og røg og den elegante, iøjnefaldende emballage.

Ligeledes franske J.C. David vandt hovedpræmien for det bedste hotel- / restaurant- / cateringprodukt for sin hvide røgede kuller. Fanget ud for Island i et MSC-certificeret bæredygtigt fiskeri, er kulleren let saltet og derefter røget i 20 timer i træovne ifølge en gammel tradition. Dommerne noterede sig produktets ekstraordinære kvalitet og omsorg og respekt for fisken gennem hele produktionsprocessen.

Udover disse hovedpræmier uddelte dommerne også fem særlige priser:
Frozen Spirulina Pearls fra Globe Eksport of Rosporden, Frankrig, fik Seafood Excellence Global specialprisen for Sundhed og ernæring. Disse frosne perler bruger en ny metode til konservering af mikroalger, der bevarer alle næringsstoffer i spirulina, og som ikke kræver tilsætningsstoffer og ikke forvrider smagen. Med et højt indhold af vitamin B12 og protein skal spirulinaperlerne have den rige umami-smag af frisk ost og en smuk naturlig grøn farve.

Seafood Excellence Global specialpris i kategorien Convenience blev givet til Open Blue of Halifax, Nova Scotia i Canada for sin frosne, individuelt vakuumpakket Sashimi Grade Cobia-filet. En premium hvidfisk med en mild, smøragtig smag og tilgængelighed året rundt. Cobia skal være ideel til en bred vifte af restaurant- og foodservice-applikationer. Dens faste struktur gør den særligt velegnet til rå retter som sushi, sashimi og poke. Fisken har også et naturligt højt sundt fedtindhold, hvilket gør det meget vanskeligt at tilberede den for meget.

Viciunai Group of Bruges, Belgien blev tildelt Seafood Excellence Global specialprisen for Innovation for sit produkt Surimi Lasagne Sheets. Pladerne, der er fremstillet af højeste kvalitet surimi og pakket i en ovnklar bakke, er fulde af protein, har et lavt indhold af kulhydrater og er glutenfri. De kræver ingen tilberedning og kan bruges direkte fra pakken til at fremstille enhver form for lasagne. Pladerne er delt i to, hvilket skal gøre dem perfekte til to portioner, eller at lave to forskellige typer lasagne i en bakke.

Clearwater Seafoods of Windsor, Storbritannien blev tildelt Seafood Excellence Global specialprisen i kategorien Detailemballage for sit produkt Bacon Wrapped Scallops. Denne vildtfangede, MSC-certificerede canadiske havkammusling er frosset til havs inden for en time efter fangst, og derefter rullet ind i en lokalt indkøbt, håndlavet pancetta. Pakningen indeholder attraktiv og præcis produktfotografering, et panel, hvor man kan se produktet og klare produktfordele og tilberedelsesinstruktioner.

Iceland’s Finest of Reykjavik, Island vandt Seafood Excellence Global specialprisen i kategorien Seafood Produktserie for Iceland’s Finest Starters. Præsenteret i elegant sort emballage inkluderer serien kits til Creamy Masago Bites, Crunchy Caviar Bites og Rich Langoustine Soup. Hvert produkt indeholder tre vigtige ingredienser og trinvise instruktioner til at lave innovative islandske skaldyrsstartere hjemme. Den er udviklet til bykunder med mellem-til-høj indkomst, der følger madtrends, men ikke har erfaring med madlavning.

Vinderne af 2018 Seafood Excellence Global Awards blev valgt fra et felt på 40 finalister fra 17 lande. Vinderne og finalisterne vises på Patio, stand P-4619 på Seafood Expo Global og Seafood Processing Global, som løber til og med i morgen, den 26. april.

Dommerne for konkurrencen var Debby Verheyen, Seafood and Frozen Food Coordinator hos Ahold Delhaize i Belgien; Damien Castagnier, indkøber af frugt, grøntsager samt fisk og skaldyr hos Monoprix i Frankrig; Lubomir Brandejs, Seafood Category Manager for Globus i Tjekkiet; Sandy Anderson, Senior Buyer of Fresh and Frozen Food til Elior i Storbritannien; Luca Grosoli, fødevareindkøber hos Sodexo i Italien; og Arnaud Lasplaces, Fish and Seafood Manager hos Classic Fine Foods i Hong Kong. Debby Verheyen fungerede som juryens formand.

Seafood Excellence Global finalister blev bedømt efter smag og overordnet spiseoplevelse, emballage, salgbarhed, bekvemmelighed, næringsværdi og innovation. Dommernes scoringer blev verificeret af Ernst & Young.

 

Fotos: Seafood Excellence Global / Diversified Communications

GS
Print Send