FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Markedsanalyser, rapporter etc. > Fremtiden for frisk frugt og grøntsager i online detailhandel

Markedsanalyser, rapporter etc.

Fruit Logistica trendrapport 18-3:

Fremtiden for frisk frugt og grøntsager i online detailhandel

Fruit Logistica trendrapport 18-3:
14.05.18: Fremtidens vækst i dagligvarehandelen vil komme i mange forklædninger, nogle af dem via forskellige internetbaserede modeller direkte til forbrugeren, nogle i fysiske butikker, som søger at diversificere. Men hvilken vej vil sikre mest vækst for branchen for friske frugt og grøntsager?

Det er det vigtigste fokusområde i del 3 af den ny tredsrapport "Disruption in Fruit & Vegetable Distribution" som Frugt Logistica, verdens førende globale messe for friske frugter og grøntsager, præsenterede ifm. messen i februar. En rapport, der ser på fremtiden for internationale friske råvarer forsyningskæder, og som er udarbejdet af managementbureauet Oliver Wyman.

Som rapporten påpeger, betyder fremgangen for online-detailhandel ikke nødvendigvis at det er slut med de fysiske butikker. Faktisk kan de butikker, der overlever, være mere rentable end de er i dag. Men hvor vil det efterlade branchen for friske frugter og grøntsager?

   

– Der er ingen tvivl om, at frugt og grønt vil forblive den vigtigste dagligvarekategori målt på indkøbsfrekvens og størrelse på indkøbskurven, fastslår rapporten, hvilket indikerer, at friske råvarer vil komme til at spille en afgørende rolle i den større kamp om dagligvarekunderne i de kommende år, lyder det.

I mellemtiden er der ifølge rapporten tegn på at de friske mærkevareprodukter kan være i stand til at spille en mere fremtrædende rolle i den digitale dagligvarehandel. Ligesom man finder det rimeligt at påpege, at Amazon, Alibaba og andre onlineforhandlere i fremtiden vil kræve meget mere fra deres frugt- og grøntleverandører, herunder direkte indkøb, bedre markedsanalyse, fuld sporbarhed, bredere intervaller og hurtigere reaktionstider.

De tre første dele af trendrapporten 2018, hhv. del 1, der rummer kapitlerne: "Introduction", "Megatrends affecting fresh produce", "Future trends in fresh fruit and vegetable markets" og "The fruit and vegetable supply chain in transition", del 2 med kapitlet "Cold chain logistics and technology—Deep dive 1" samt del 3 med kapitlet "The rise of online retail" er tilgængelige her

Sidste del vil blive offentliggjort på Fruit Logisticas hjemmeside i løbet af de kommende måneder.


Find omtale af del 1 og del 2 nedenfor.

GS

Print Send  

Læs tidligere artikler:
 
06.07.18:
(Fruit Logistica trendrapport 18-4)
12.04.18:
(Fruit Logistica trendrapport 18-2)
23.02.18:
(Fruit Logistica trendrapport 18-1)
11.11.16:
(Future Market Insights)