FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Kulturer til vegetabilsk fermentering

DuPont Nutrition & Health lancerer nu "Danisco Vege Cultures", en ny portefølje af kulturer specielt formuleret til markedet for fermenterede plantebaserede produkter.
15.05.18: De nye kulturer er udviklet til en bred vifte af plantebaserede råvarer, såsom soja, kokosnødder, nødder, havre, majs, ris, frugt og grøntsager for at tilfredsstille forbrugernes smag og teksturforventninger; helt fra friske, rene og milde smage til syrlige smagsprofiler.

Kulturernes frysetørrede (LYO) format, der gør dem let anvendelige, skal give en holdbarhed på et år ved 4°C uden behov for frysning samt bekvemmelighed for små som store produktioner. – Og da alle de nye kulturer opfylder flere krævede certificeringer, kan producenterne have ro i sindet med at skabe produkter til både masse- og specialiserede markeder. lyder det fra virksomheden.

DuPont Nutrition & Health slår også fast, at ønsket om plantebaserede fødevarer fra forbrugerne fortsætter med at vokse, herunder især fra millennials, der i stigende grad vælger ikke-mejeriprodukter og ikke-glutenprodukter baseret på plantebestanddele samt flexitariske og veganske kostvaner. Og man peger på, at globale lanceringer af fermenterede alternativer til mejeriprodukter har været stigende i løbet af de sidste par år og overgået mejeriernes lanceringer i form af årlig vækst.

– Stærke forbindelser mellem fermenterede fødevarer og fordøjelsessundhed skaber åbninger for alternativer til yoghurt, såsom fermenterede drikkevarer, desserter og snacks. Danisco Vege Cultures leverer muligheden for at maksimere væksttendensprognosen for denne kategori. Mange af kulturerne indeholder mindst en af to højt dokumenterede probiotiske stammer, herunder Lactobacillus acidophilus NCFM og Bifidobacterium lactis HN019, der skaber sunde plantebaserede koncepter, påpeger virksomheden.

– Danisco Vege Cultures, der er udviklet sammen med producenter af ikke-mejeribaserede produkter som et direkte svar på anmodninger fra hele verden, er velegnede til yoghurtalternativer og andre plantebaserede fødevarer og drikkevarer, der gør det muligt for virksomhederne at forny sig i en række forskellige produkter for at få en andel i markedet for plantebaserede fermenterede fødevarer, lyder det.

Foto: DuPont Nutrition & Health

GS
Print Send