FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Rustfri fødevarefotoceller til krævende washdown miljøer

Sick lancerer nu to nye fotocelleserier i rustfrit stål til de mest krævende washdown miljøer, hvor de optiske krav er standard industrielle. De nye fødevaresensorer er designet til industrielle rengøringsmiljøer som i produktion af mælk, udskæring af kød og filetering af fisk.
15.05.18: De nye fotoceller, G6V og GR18 Inox, er testet efter interne teststandarder, der ifølge virksomheden langt overgår de skrappeste klassifikationer. – Og de klarer højtryksspuling, påvirkning med 80 grader varmt vand og damp, de forhindrer fugt i at blive "suget" ind i som følge af hastige ændringer i varmepåvirkning og de er resistente overfor de skrappeste syre- og baseholdige rengøringsmidler og desinfektionsmidler, lyder det.

– Teknologien bag har allerede vist sit værd både i levetidstest i et ekstremt krævende dansk slagterimiljø og i bredt rundt i den danske industri, påpeger Sick, som med mere end 50.000 solgte rustfrie sensorer på det danske marked betegner sig selv som både teknologisk og markedsledende leverandør af sensorløsninger til de hårdeste produktionsmiljøer.

Inde i G6V ligger der en G6 core-fotocelle. Den findes med IR-lys og rødt lys. Versionerne med rødt lys anvender PinPoint teknologi, som giver en stærk lysplet, der klart indikerer, hvor sensoren taster på emnet. Sensoren skal udmærke sig med sine optiske egenskaber, særligt baggrundsafblændingen, der langt overgår normalen i sin klasse. I versionen med baggrundsafblænding er tasteafstanden på op 420 mm, mens den rækker op til 900 mm for en energetisk taster.

Virksomhedens egen ASIC-chip skal sikre, at sensoren er immun overfor fremmedlys, EMC og andre støjkilder. Chippen giver mulighed for, at justere om en sensor skal være ”aktiv ved lys” eller ”aktiv ved mørke”. Det foregår rent praktisk via kablet. På toppen af sensoren der er to LED’er, der angiver power-on og signal. De lyser tydeligt og kan aflæses bagfra såvel som forfra.

Den færdige kunststofsensor monteres i et rustfrit hus, som bliver støbt af kemisk resistent V4A (316L) pulver ved hjælp af sintring-metoden. Dette skal give en effektiv produktion med lave omkostninger. Det hele forsegles derefter med en hard-coated front og specialudviklede limtyper.

Den runde Ø18 sensor GR18 Inox bygger på en teknik, som skal give en hidtil uset høj tæthedsklasse for en Ø18 optisk sensor. Dobbelt pakningsteknik og indstøbning af elektronik i rustfrit stål anvendes i denne sensor. Sensoren har med ASIC-chippen samme immunitet som G6V overfor EMC og mulighed for at justere ”aktiv ved lys”/”aktiv ved mørke”. Sensoren findes som diffus, reflektions- eller sender/modtagerfotocelle. I versionen med baggrundsafblænding er tasteafstanden på op 300 mm, mens den rækker op til 1000 mm for en energetisk taster.

Foto: Sick

GS
Print Send