FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Ny starterkultur til mediterran hvid ost

Den seneste tilføjelse til Chr. Hansens sortiment af starterkulturer til hvide oste er en produktserie bestående af tre kulturer, som både skal hjælpe med dannelsen af rige og aromatiske noter og samtidig sikre konsistent ostekvalitet og robust produktion.
31.05.18: Hvid ost er ifølge ingrediensvirksomheden den hurtigst voksende globale ostekategori, og man oplever i gennemsnit en årlig vækst på fem procent i både spirende og modne økonomier.

– Kunderne søger nye smagsoplevelser og forventer bekvemme formater af hvid ost - i skiver, tern eller smuldret til brug i hjemmet eller i fødevareindustrien. For at holde trit med en intens global konkurrence skal producenter af hvide oste konstant forbedre både produktkvalitet og produktionseffektivitet, lyder det.

– Osteproducenterne udfordres til at skabe tiltalende oste, mens de forbliver konkurrencedygtige siger Jens Skytte Sørensen, Commercial Development Manager for hvid ost hos Chr. Hansen.

– De ønsker at øge deres effektivitet og udbytte. Og med vores nye DVS White Flora kan man sikre en hvid ost af høj kvalitet, der smager lækkert. Samtidig får man ny fleksibilitet, da kulturen kan bruges med både almindelig mælk og mælk koncentreret ved ultrafiltrering.

Den første fase i ostefremstilling er at fermentere mælkesukker til mælkesyre ved hjælp af en starterkultur. Det er her, osteproducenterne skal kunne drage fordel af den nye produktserie og skabe komplekse smage i fermenteringen. De bakteriestammer, der anvendes i det nye sortiment af starterkulturer, oplyses at være omhyggeligt karakteriseret og udvalgt fra 30.000 stammer for at sikre ensartet ydeevne. De tre robuste kulturer i DVS White Flora-serien skal give den samme stærkt kontrollerede syrning og have samme tolerance for salt og temperatur.

Den nye serie er del af en lang række kulturer og enzymer fra Chr. Hansen, der skal hjælpe osteproducenter med at sikre produktdifferentiering. Alle kulturer inden for området tilbyder forskellige smagsnoter, nuancer i tekstur og er udviklet specielt til hvid ost.

– Uanset om man vil opnå en mere smørlignende, yoghurtlignende eller mere syrlige noter eller forsøge at ændre mundfølelsen af sin hvide ost, kan valg af kulturer og enzymer hjælpe, siger Jens Skytte Sørensen. – Chr. Hansen har hjulpet osteproducenter til at nå nye niveauer af håndværk siden 1874. Nu kan producenter af hvid ost drage fordel af vores udvalg af effektive starterkultur-systemer, der hver især tilbyder forskellige og specifikke fordele.

Foto: Chr. Hansen

GS
Print Send