FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Ekstruderingshjul med høj kapacitet til ispinde med store stykker fyld

Tetra Pak har lanceret et såkaldt ekstruderingshjul, der producerer ispinde med store stykker fyld, som hele nødder, ægte frugtstykker eller kagestykker, og som skal have langt den største kapacitet på markedet.
05.06.18: Tetra Paks " Extrusion Wheel", som kan monteres i eksisterende produktionslinjer, bruger - hvad virksomheden selv kalder et innovativt vertikalt roterende design, som bevæger sig kontinuerligt i en hastighed synkroniseret med linjen for at producere op til 12.000 produkter i timen pr. bane, hvilket skal fordoble kapaciteten af, hvad der er i øjeblikket er tilgængeligt på markedet.

Det nye udstyr vender også den traditionelle metode til ispindeproduktion på hovedet: I stedet for at sætte pinden i isen i slutningen af produktionen, så er den der fra starten, således at isen med de store stykker fyld bliver fyldt omkring den. Dette bevarer ifølge virksomheden pindens position samt integriteten af fyldet - som kan være op til 25 mm i diameter. Ekstruderingshjulets design omfatter hulrum til støbning, der også skal sikre ensartede produktformer og en glat overflade hver gang.

Paal Otto Hennig-Olsen fra isproducenten Hennig Olsen Iskrem siger: – Som isproducent med fokus på innovation giver Tetra Paks Extrusion Wheel os mulighed for at være mere lydhøre over for hurtigt voksende forbrugertrends for nye produkter af høj kvalitet. Fleksibiliteten til at tilpasse produktionskapaciteten og tilpasse opskrifter for at imødekomme smag og smagspræferencer på forskellige markeder har også bidraget til at give os en konkurrencemæssig fordel.

Elsebeth Baungaard, Tetra Pak Product and Concept Manager siger: – Iscrememarkedet forventes at vokse med en sammensat årlig vækstrate på 3,8 procent i værdi og 2,2 procent i volumen mellem 2017 og 2022, primært drevet af iscremeprodukter af høj kvalitet i enkeltportioner med nye smage og opskrifter. Vi glæder os til at se, hvordan vores nye ekstruderingshjul kan hjælpe kunder med at skabe nye og spændende produkter på deres eksisterende linjer med fleksibel kapacitet og højeste kvalitet, alt sammen til den laveste pris pr. produkt i branchen.

Foto: Tetra Pak

GS
Print Send