FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Coop skaber internationalt kaffebrand

En helt ny special-kaffe udviklet på Coops kafferisteri i Kenya, African Coffee Roasters, og produceret med hvad virksomheden kalder et stort ansvarlighedsaspekt, har fra starten fået et internationalt gennembrud, idet der er afgivet ordrer fra en række lande.
15.06.18: The Big Five er navnet på kaffen, som netop er kommet på hylderne i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta og Coop.dk MAD. – Og allerede nu er der indgået aftaler om salg i Kina, USA, Holland, Finland og Sverige, oplyser Coop.

Der er tale fem forskellige varianter fra de fem førende kaffeproducerende lande i Afrika: Kenya, Etiopien, Uganda, Rwanda og Demokratiske Republik Congo. Fra hvert land er udvalgt det bedste cooperativ. Og fra dem er udvalgt de fem procent bedste bønner, hvilket oplyses at være baseret på krav fra the Specialty Coffee Association of Europe and America (SCAE/SCAA).

Udvælgelsen er foretaget af Stephen Vick, der er anerkendt som en af verdens førende kaffe-eksperter, medlem af bestyrelsen i SCAAs bæredygtighedsråd og dommer i internationale kaffe-smagninger. Og resultatet er ifølge virksomheden en kaffe på verdensklasse-niveau.

– Årsagen til den meget store internationale interesse er dels den ekstremt høje kvalitet, dels ansvarlighedsaspektet. For kaffen sætter ikke alene nye standarder for selve kvaliteten, den sætter også en ny standard for udviklingsarbejde i Afrika, siger bestyrelsesformand Lasse Bolander, Coop og African Coffee Roasters.

De fem konkrete forbedringer for de kaffebønder, som leverer bønner til The Big Five, er ifølge den danske dagligvarekoncern: I Kenya forbedres dyrkningsmetoder, så bønderne tre-dobler deres indtægt, i Uganda sikres kvinders ejerrettigheder til land, i Ethiopien sikres bøndernes børn en uddannelse, i Rwanda sikres landets en eksportindtægt efter borgerkrig og i Congo sikres bønderne en indtægt, der kan forhindre krybskytteri på den truede bjerggorilla.

Coop etablerede i 2016 African Coffee Roasters med det formål at sikre de afrikanske kaffebønder bedre priser ved at springe mellemhandlere over. Og skaffe bedre kaffe med sikkerhed for en fair betaling til de afrikanske producenter.

African Coffee Roasters producerer i forvejen Cirkel Kaffe til Coop i Danmark, oplyses det.

Foto: Coop

GS
Print Send