FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Ministre fra hele verden gæster World Food Summit

Ministre fra hele verden gæster World Food Summit

Allerede nu er der ministre fra hele verden, som har meldt sig til fødevaretopmødet World Food Summit – Better Food for More People i København den 30.-31. august. Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet, som står i spidsen for arrangementet.
15.06.18: Indien, Frankrig, De Forenede Arabiske Emirater, Japan, Storbritannien, Bulgarien og Kroatien stiller op på ministerniveau, når World Food Summit – Better Food for More People afholdes i København den 30.-31. august 2018.

Fødevaretopmødet vil byde på en række talere, paneldiskussioner, ceremoni med underskrivelse af internationale aftaler, besøg på fødevareudstillingen "Bite Copenhagen" og en stor fælles middag "Taste the World" i Bella Centeret.

Der er inviteret 56 forskellige nationaliteter til topmødet, herunder også fra internationale organisationer som EU-Kommissionen, FoodDrinkEurope, World Bank Group, World Business Council, UN Global Compact, C40, FAO, HOTREC, WHO, Council of Europe og Global Alliance on Improved Nutrition. Blandt virksomhederne er de helt store også med, herunder IBM, Google, Nestlé, Alibaba, Ikea og Tesco.

Desuden er der også fra den gastronomiske scene interesse for topmødet fra både danske og udenlandske stjernekokke og iværksættere, oplyser Fødevareministeriet.

World Food Summit tager sit udgangspunkt i gastronomien, dvs. evnen til at kunne lave mad, og skaber en global bevægelse, hvor omdrejningspunkterne er fødevaresikkerhed, fødevareinformation og livsstilssygdomme, madspild og fødevareidentitet.

– Danmark er en af verdens førende fødevarenationer, der hvert år giver verden fødevarer og madoplevelser i verdensklasse. Derfor er det naturligt, at vi afholder et fødevaretopmøde i København, hvor beslutningstagere og meningsdannere fra hele verden kan diskutere, hvordan vi løser disse fødevareudfordringer, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Det internationale fødevaretopmøde skal påvirke den internationale dagsorden vedrørende globale fødevareudfordringer i en stigende urbaniseret verden. Helt centralt er World Food Summit også med til at understøtte arbejdet med FN’s bæredygtighedsmål for 2030 i forhold til udfordringer med fødevarer, sundhed og miljø.

Foto: Udsnit af deltagerfoto fra 2017 / Miljø- og Fødevareministeriet

GS
Print Send