FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Smart automatisering holder øje

Såkaldt smart automatisering har for længst invaderet vores hjem med varmeanlæg, der tænder, når de mærker et temperaturfald, autonome støvsugere og vaskemaskiner, vi kan betjene med vores mobiltelefoner. Men når det kommer til smart automatisering i fødevareforarbejdningen, hvor maskinerne kontinuerligt kan producere tusindvis af liter produkt i timen, er operationen betydeligt mere kompleks.
26.06.18: Men med lanceringen af sin Homogenizer 250, der skal være verdens første digitale homogenisator, fastslår Tetra Pak at man har skabt et vigtigt fremskridt på dette område. Enheden, der er designet til at imødekomme kravene fra mellemstore producenter af batches og kontinuerlige produkter, skal tilbyde en effektiv homogenisering af både letsyrnede og syrnede produkter, herunder pasteuriseret mælk, såkaldt Extended Shelf Life (ESL) mælk med forlænget holdbarhed, drikkeprodukter og meget mere.

– Vi har mere end 90 års erfaring inden for homogenisering og har installeret mere end 7.000 homogenisatorer over hele verden. Ved udformningen af denne nye maskine ønskede vi at hjælpe vores kunder med at opnå maksimal oppetid og ensartet produktkvalitet til lavest mulige driftsomkostninger. For at realisere dette vidste vi, at vi havde brug for at opbygge en maskine, der ville lette hurtige produktomlægninger, for at støtte kundernes svar på stigende forbrugerefterspørgsel efter et bredere udvalg af stadig mere komplekse produkter, forklarer Eagle Liang, Global Product Manager – Homogenizers hos Tetra Pak

Ved hjælp af smart automatisering kan den nye enhed simpelthen vælge forudprogrammerede opskrifter, så kunderne nøjagtigt kan styre kritiske procesparametre som arbejdstryk, temperatur og flowhastighed. Dette sikrer ifølge virksomheden at viskositet og partikelstørrelsen er skræddersyet til den ønskede specifikation. Desuden påpeger man, at smart automatiseringen fungerer som et ekstra sæt øjne, der anvender sensorer til at detektere lækager og løbende overvåger afvigelser i tryk og vibration. Dette hjælper med at gøre opmærksom på tilfælde, hvor maskinen kræver service, hvilket forhindrer uplanlagte stop, samtidig med at man garanterer optimal fødevaresikkerhed.

– Et gammelt engelsk ordsprog siger "Take care of the pennies and the pounds will take care of themselves", lyder det fra Eagle Liang, der peger på, at den nye Tetra Pak Homogenizer 250 gør netop det ved at reducere de daglige omkostninger med små - men vigtige beløb.

– For eksempel ved at bruge et unikt stempeldesign for at øge maskinens levetid, hvilket gør det muligt at køre med et lavere omdrejningstal uden at gå på kompromis med kapacitet og effektivitet. Dette resulterer i betydelige årlige besparelser i drift og vedligeholdelse, så mens enheden kan koste lidt mere at købe end en alternativ model, er vi overbeviste om, at vores kunder vil kunne glæde sig over flere besparelser i det lange løb, siger han.

Foto: Tetra Pak

GS
Print Send