FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Den svenske del af Aarstiderne udfaser kød i sine måltidskasser

Den svenske del af Aarstiderne udfaser kød i sine måltidskasser

Hos Aarstiderne A/S, der markedsfører økologiske måltidskasser, prioriterer man de grønnere måltider og tænker med egne ord altid grøntsager før kød. Og i den svenske del af selskabet har man netop truffet en strategisk beslutning, der er et markant skridt i retning af en grønnere fremtid: Man ophører simpelt hen med at producere alle de måltidskasser, som indeholder okse- og svinekød.
06.08.18: I alt er der tale om at Årstiderna, som den svenske filial hedder, har ophørt produktionen af fire forskellige måltidskasser, der i øvrigt alle i forvejen rummede en mindre mængde kød end konkurrenterne på markedet. Dermed resterer der kun én måltidskasse med kød i det svenske sortiment, nemlig Flexitariska Matkassen, som indeholder fjerkræ-, fiske- og vegetariske retter.

Årsagen til at denne måltidskasse bliver bevaret, forklares med, at fisk og fjerkræ ikke har samme miljøpåvirkning som oksekød: – Ifølge det svenske Livsmedelsverket giver 1 kg oksekød 23-39 kg drivhusgasser, som er omkring ti gange så meget som 1 kg kylling, påpeger man.

Rachel Seow Sosa, marketing- og salgschef i den svenske afdeling, fortæller her om reaktionerne fra kunderne efter at have meddelt dem den strategiske beslutning om at afslutte salget af måltidskasser med okse- og svinekød:

– Vi har for det meste modtaget positive kommentarer fra vores kunder, som forstår vores strategiske beslutning og mener, at vi gør ret i at reducere vores klimapåvirkning og slå et ekstra slag for en grønnere livsstil for miljøets skyld. Vi vil selvfølgelig fortsætte med at lytte til vores kunder, men vil kun udvikle grønne produkter i fremtiden.

Hvordan ser det ud for de danske måltidskasser?
Hos FOODobserver måtte vi naturligvis finde ud af, om samme skæbne venter for de måltidskasser, som selskabet udbyder herhjemme?

Og på det spørgsmål svarer Teamleder, Kommunikation, hos Aarstiderne A/S, Juliane Schmeltzer Dybkjær: – Sverige og Danmark er to forskellige markeder, hvor forskellige forhold gør sig gældende. Blandt andet er der markant flere veganere og vegetarer i Sverige end i Danmark, og efterspørgslen efter helt kødfri måltidsløsninger er dermed tilsvarende større. Derfor har det været oplagt for os at sætte os på den niche i det svenske måltidskassemarked.

– Men på det danske marked vil kasser, som også indeholder kød, fortsat være en del af sortimentet. Det skal dog siges, at vi også i Danmark mærker den stigende interesse for mad med mindre kød og mere grønt - og den udvikling vil vi naturligvis som altid arbejde på at fremme. Fokus på og kærlighed til grøntsagerne er en vigtig del af Aarstidernes DNA - i både Sverige og Danmark, siger hun.

Foto: Årstiderna
Print Send