FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Rejser millioner til plantebaserede måltidsløsninger

Rejser millioner til plantebaserede måltidsløsninger

Den københavnske, plantebaserede mad-startup Simple Feast har netop lukket en Serie A-investeringsrunde på 78 mio. kr., der skal gøre det muligt for virksomheden at realisere sin målsætning om at hjælpe flere med at bekæmpe klimaforandringerne ved at droppe kød.
29.08.18: Investeringsrunden har venturekapitalvirksomheden Balderton Capital fra London i front efterfulgt af 14W fra New York og eksisterende investorer Sweet Capital fra Stockholm og københavnsbaserede ByFounders.

Simple Feast leverer, hvad man selv beskriver som "100 procent økologiske, plantebaserede og bæredygtigt producerede måltidsløsninger til døren i bionedbrydelig emballage".

– Klimaforandringerne er en realitet, om vi vil det eller ej. Der findes ikke nogen planet B, og vi står over for den formentlig største udfordring i menneskehedens historie. Vi har ikke tid til at vente på, at politikerne griber ind. Derfor giver vi folk en mulighed for at handle på klimaudfordringen i deres hverdag, siger Jakob Jønck, CEO og medstifter af Simple Feast.

– Det er en stor investering for en mindre virksomhed, men kun en dråbe i havet, hvis man ser på det politiske landskab og industrien, vi er oppe imod, fortsætter han.

Han peger på at en ny undersøgelse fra Oxford Universitet af fødevarers klimapåvirkning, der viser, at den største forskel, vi kan gøre i det personlige klimaregnskab, er at stoppe med at spise kød.

– Men det er svært at lave sådanne livsstilsændringer. De fleste af os er opvokset med, at kødet spillede hovedrollen på tallerkenen. Det er svært at skære ned på kød og at gøre det til en rejse med lækre smagsoplevelser endnu sværere. At fjerne kødet helt fra vores tallerkener er en nærmest umulig opgave, men ikke desto mindre er det præcis, hvad vi prøver at gøre ved at tilbyde et alternativ, der både smager bedre og er endnu mere convenient, så det ikke føles som offer for dem, der vælger at vinke farvel til kødet, forklarer Jakob Jønck.

Daniel Waterhouse, partner i Balderton, siger om investeringen: – Hvad vi spiser, påvirker ikke kun vores egen sundhed, men også planetens. Med en global transition mod plantebaseret mad er vi overbevist om, at Simple Feast er i en unik position til at ændre den måde vi spiser på og skabe større opmærksomhed om konsekvenserne af vores fødevarevalg.

Foto: Simple Feast

GS
Print Send