FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Krabber forvandlet fra skadedyr til smagfuld suppe

Krabber forvandlet fra skadedyr til smagfuld suppe

En suppe lavet på invasive krabber har vundet førstepladsen i innovationskonkurrencen FoodHack #2 på DTU, som DTU Fødevareinstituttet har bidraget til. Konkurrencen hjælper virksomheder og NGO'er med at finde vidensbaserede løsninger på praktiske problemer, de oplever og giver samtidig studerende mulighed for at arbejde med virkelighedsnære udfordringer.
07.09.18: Invasive krabber udgør et problem i danske farvande, blandt andet fordi de konkurrerer med værdifulde fiskearter om føden og beskadiger den fangst, der går i fiskernes garn. Fiskerne kan sælge de helt unge krabber, men har kun få muligheder for at afsætte de ældre krabber.

For at skabe værdi af den uudnyttede ressource har en gruppe deltagere i FoodHack #2 på DTU udviklet en opskrift, der forvandler skadedyrene til en smagfuld bisque. Gruppen har også udviklet idéer til, hvordan restprodukterne fra suppeproduktionen kan forarbejdes til mel og eksempelvis bruges i snacks med krabbesmag eller i fiskefoder.

Idéen til, hvordan man skaber en ny gastronomisk ressource af krabberne er blandt de løsninger, som ni grupper med i alt 32 studerende fra 17 lande udarbejdede. Konkurrencen havde fokus på at finde løsninger på fire samfundsudfordringer om bæredygtig fødevareproduktion eller fødevarer målrettet udviklingslande.

Bisqueidéen vandt både førstepladsen blandt idéerne i dens kategori samt konkurrencens overordnede førsteplads og har derved indkasseret deltagerne 10.000 kroner, tre måneders brug af DTU Skylabs faciliteter og hjælp fra en coach til at videreudvikle idéen.

Holdet bag den vindende bisque består af tre studerende: Kyriaki Chanioti, Nicolai Jensen og Laila Snevele.

FoodHack #2 er det første event, der er afholdt i DTU Skylabs nye fødevareproduktionsfaciliteter Foodlab – en international hub for innovation på fødevareområdet, hvor DTU’s undervisere og studerende samt landets køkkenchefer kan få viden og kompetencer til at indføre ny teknologi i deres køkkener.

Foodlab bliver officielt indviet den 24. september 2018.

Foto: DTU Fødevareinstituttet

GS
Print Send