FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Danskerne er ikke længere fedtforskrækkede

Fedt har i mange år været udskældt i slankekure og blandt sundhedseksperter, og det har skræmt danskerne fra at bruge for meget fedt i maden. Men ifølge en ny undersøgelse fra Karolines Køkken er det ikke længere sådan. Danskerne er ikke længere afskrækket fra at bruge smør og fløde i madlavningen. Nu lever vi i større grad efter en balanceret tankegang om ”alt med måde”, lyder det fra Tove Færch.
13.09.18: Jordbær med fløde, smørstegte koteletter og flødekartofler er eksempler på retter, som oftere end tidligere finder vej til danskernes tallerkener. Fire ud af ti danskere mener, at det er blevet mere acceptabelt at bruge smør i madlavningen i dag, end det var for fem år siden. Hver fjerde dansker siger det samme om brug af fløde i madlavningen. Og hver tyvende dansker bruger faktisk mere fløde i maden i dag end for tre år siden. Det viser en ny undersøgelse fra Karolines Køkken, som er foretaget via Epinions Danmarkspanel.

Særligt samfundets ældste er de mindst fedtforskrækkede, da hver tredje dansker over 60 år synes, det er fint at tilføje lidt piskefløde, når maden skal laves. Det er dog ikke kun de ældre, som kan lide lidt piskefløde i madlavningen. Mere end hver fjerde dansker mellem 18-29 år mener, at det er blevet mere acceptabelt at bruge piskefløde i madlavningen. Det samme gør sig gældende for 31 procent af de 30-39-årige.

– Trods det store fokus på sundhed har mange danskere fået en mere afslappet og balanceret tilgang til mad. Det er en positiv udvikling, da det betyder, at vi har mere fokus på den gode smag og madglæde. Vores anbefaling er at bruge sin sunde fornuft og få skabt nogle gode madvaner med sunde råvarer, hvor der er plads til en god sovs eller en lækker dessert. Det vigtige er at bevare en balanceret livsstil, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 24 år.

Højtider og fødselsdage fejres med piskefløde
Fløde er især lig med fest og sociale stunder. Når fødselsdage og højtider som jul og påske skal fejres, vælger danskere i højere grad at bruge piskefløde i madlavningen end til daglig. Danskerne køber nemlig hele 51 procent mere fløde i julemåneden, mens flødesalget stiger med 35 procent, når det er påske. Det viser salgstal fra Arla. Faktisk benytter halvdelen af danskerne piskefløde i madlavningen til særlige lejligheder som f.eks. fødselsdage, så fødselaren bliver fejret med manér.

– Til højtider og fødselsdage giver vi os lov til lidt ekstra selvforkælelse. Her er det fantastisk at bruge en smule fløde eller smør i madlavningen, da det giver retterne en god, afrundet smag samt den helt rigtige blødhed og konsistens. Og hvis man ikke vil have den fuldfede fløde til hverdag, er madlavningsfløde et godt alternativ til at give smag og afrunding, påpeger Tove Færch.

Foto: Arla

GS
Print Send