FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Nordens største universitetsdrevne teknologi-topmøde vil til oktober 2018 blandt andet stille skarpt på, hvordan brug af teknologi kan gøre fødevareproduktionen mere autonom og øge fødevarers sporbarhed.
27.09.18: Hvordan udnytter fødevareindustrien bedst muligt teknologiske fremskridt til at udvikle mere intelligente og autonome produktionssystemer? Og hvordan kan brug af nye teknologier øge gennemskueligheden i produktionskæden for forbrugerne og hjælpe fødevareproducenter med at øge sporbarheden af deres produkter?

De spørgsmål vil være blandet emner, der kommer i på to spor på High Tech Summit - Nordens største universitetsdrevne teknologi-topmøde - som løber af stablen den 10.-11. oktober på DTU. Begge spor er arrangeret af DTU Fødevareinstituttet, der oplyser, at det er gratis at deltage i High Tech Summit med tilmelding.

Sporbarhed i fødevarekæden
Det første spor sætter skarpt på gennemsigtighed og sporbarhed i fødevarekæden. Her vil industrien og forskere blandt fortælle om, hvordan nye analyseredskaber og blockchainteknologier kan være med til at forbedre gennemskueligheden i en global fødevarekæde og dermed fødevaresikkerheden og tilliden til vores fødevarer.

Intelligente beslutningsstøttesystemer
Det andet spor har fokus på, hvordan fødevareindustrien bedre kan udnytte og dele data til brug i udviklingen af beslutningsstøttesystemer, der kan gøre maskiner i produktionskæden i stand til at tage autonome beslutninger, som resulterer i bedre fødevarer.

Forskere og industrien vil give indsigt i forskellige igangværende projekter på området, samt hvordan virksomheder og universitetsverdenen kan arbejde sammen for at udvikle sådanne systemer.

Bredt fagligt program
High Tech Summit har i år særlig fokus på sundhed, fødevarer og biotek. Det byder på et bredt fagligt program med foredrag, debatter og workshops indenfor temaer som 'industri 4.0 og automatisering', 'big data og kunstig intelligens', 'internet of things' samt 'smart foods og smart healthcare'.

Besøgende kan se og høre om de nyeste og førende teknologier og lære om, hvordan de kan begynde at bruge og drage fordel af disse teknologier. Arrangørerne oplyser endvidere, at man forventer, at mere end 4.000 besøgende, 700 virksomheder og 250 startups vil deltage i løbet af de to dage.

Foto: DTU Fødevareinstituttet

GS
Print Send