FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Præsenterer løsninger til drikkeklar te

På årets Pack Expo International i Chicago vil GEA rette blikket mod drikkevareproducenter, der kontinuerligt udvider deres sortiment af friskbrygget, ready-to-drink te for at tilpasse sig tendensen for sundhedsfremmende kostvaner.
28.09.18: Virksomheden peger på, at forbrugerne bliver mere vidende og mere krævende med hensyn til råvarer og kvalitet, og at varemærkeejere rundt om i verden som følge heraf lægger større vægt på naturlige ingredienser og regionale smage, hvilket kræver mere dynamisk produktudvikling blandt producenterne.

– Vores kunder reagerer på dette ved at bringe tebladene direkte ind i fabrikken som en del af deres proces. På denne måde bliver en simpel iste et premiumprodukt, siger Steffen Rathmann, som står i spidsen for GEAs alkoholfrie drikkevarevirksomhed.

Virksomheden tilbyder løsninger til hele te-produktionsprocessen, om det gælder test eller design, konstruktion, installation og service af 24/7 nøglefærdige anlæg, proceslinjer eller modulære teknologier. Virksomhedens udviklingsteam har i øjeblikket defineret to prioriteter for sektoren med de største optimeringskrav til effektiv og ressourcebesparende produktion: hhv. den perfekte brygningsproces samt behandling og håndtering af brugte råmaterialer.

USA er et vækstmarked for te drikkevarer
– Pack Expo er en glimrende mulighed for os at tale med vores kunder, siger Rathmann. – Selv om det asiatiske marked er det område, hvor disse tebaserede drikkevarer traditionelt sælges mest, er det i mange andre regioner, herunder USA, vi ser stor efterspørgsel efter drikkeklar te som et sundt alternativ af høj kvalitet. Vi har allerede modtaget mange anmodninger om produktionsfaciliteter til tebaserede drikkevarer i Nordamerika og ønsker at holde nøje øje med markedet.

Virksomheden peger på at størrelsen af det globale marked for drikkeklar te ifølge Euromonitor International er vokset med omkring 25% siden 2011. Der blev solgt 40 mia. liter i 2016, og dette tal forventes at nå 45 mia. liter ved udgangen af 2022. Generelle livsstilsændringer, øget disponibel indkomst og fravalg af kulsyreholdige drikkevarer, herunder til en vis grad alkohol og endda juice, er de vigtigste drivkræfter for denne vækst.

Pilotfaciliteter til kundeforsøg
På Pack Expo vil GEA fremhæve sit nye te-proces- og produktudviklingscenter i Ahaus, Tyskland. – På vores anlæg i Ahaus præsenterer vi ikke kun nogle af vores kerneteknologier - sigtning, centrifuge-klaring og termisk behandling - men forsøger også at tilpasse vores pilotproces for at matche vores kunders mål, opskrifter og fremstillingsprocesser for at kunne tilbyde en skræddersyet løsning, siger Colm O'Gorman, der er ansvarlig for udviklingen af alkoholfrie drikkevarer og aktivt driver initiativet til udvikling af drikkeklar te.

– I samarbejde med virksomhedens teknikere og andre proceseksperter kan kunder udvikle deres systemer og processer. – Vi eksperimenterer med forskellige råmaterialer og formuleringer for at sikre, at vores kunder får præcis de overtoner og profiler, de vil have til deres te. Med evnen til at fylde aseptisk i IBC'er eller små prøveposer, kan vi for eksempel enten sende prøver til yderligere test andetsteds i vores system, såsom til fordampningsanalyse eller til vores omfattende laboratoriefaciliteter på vores Oelde-fabrik eller endda tilbage til kunden for yderligere sensorisk analyse.

Præsentation af fyldehoveder
– Vi bruger ikke hyldefærdige systemer til fremstilling af drikkeklar te, tilføjer Rathmann. – Det handler om at have et tæt udviklingspartnerskab med vores kunder. Medlemmer af vores team for drikkeklar te er derfor tilgængelige for one-on-one møder på messen. Som en vigtig komponent for hele te produktionsprocessen fremhæver de vores fyldekompetence og nuværende GEA Vipolls fylde- og kapselpåsættehoveder til den multifunktionelle all-in-one monoblok fyldemaskine, som kan skifte mellem flasker, dåser og PET-flasker.

– Vi kan således tilbyde fleksible og effektive fyldeløsninger til glas / PET-flasker og dåser, ud over vores aseptiske, ESL, hot fill og standard hygiejniske fyldeteknologier. Og vi kan støtte vores kunder gennem hele produktionsprocessen - fra brygning til færdigvare.

GEA vil være at finde på stand N-4927 på Pack Expo International i Chicago mellem den 14.-17 oktober.

Foto: GEA

GS
Print Send