FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Aarhusianske iværksættere vinder Salling Food Award 2018

Aarhusianske iværksættere vinder Salling Food Award 2018

Det blev aarhusianske Fra Grums til Gourmet, der torsdag eftermiddag kunne lade sig hylde som vinder af Salling Food Award 2018. De vandt med deres gourmet-østershatte, som er dyrket på økologisk, genanvendt kaffegrums hentet ved lokale caféer på en ladcykel.
05.10.18: Der var alt fra lakridspopcorn og tangchips til rabarber/vaniljelemonade og æblegløgg at vælge mellem for dommerne til torsdagens finale i Salling Food Award. Det blev de velsmagende gourmet-østershatte, der endte med at feje alle konkurrenter til side og vinde Salling Food Award 2018 og de medfølgende 100.000 kr.

– Vi er overraskede, glade og meget taknemmelige for prisen. Vi knokler hver dag for at bevise, at bæredygtig fødevareproduktion er vejen frem, og nu kan vi udvikle projektet yderligere. Måske kan vi også investere i en elcykel, så det bliver lettere for os at hente kaffegrums rundt omkring i byen, sagde Jonatan Marcussen, som er medindehaver af Fra Grums til Gourmet.

Dommerpanelet var enige
Det var en velfortjent sejr til Fra Grums til Gourmet, fortæller en imponeret Paul Cunningham, der var en del af torsdagens dommerpanel: – Først og fremmest er det en unik historie, at de cykler rundt fra café til café for at hente kaffegrums. Og så dyrker de fantastiske, velsmagende østershatte. Der er både smag og value for money, hvilket gør at produktet er salgbart.

Resten af dommerpanelet bestod af: Lasse Koch, ejer og direktør på Det Glade Vanvid, Søren Jacobsen, indehaver af Gastromé, René Mammen, indehaver af Substans, Ole Troelsø, gastronomiredaktør på Børsen, Christian Steen Hansen, slagtermester i Salling Super og Kenneth Riis, afdelingschef i Salling Super.

Ud over vinderen af Salling Food Award kårede kunderne Elmelund Chocolatier med deres fyldte chokolader som vinder af publikumsprisen. Elmelund Chocolatier får dermed en præmie på 10.000 kr.

Hård kamp om den eftertragtede hæder
Mere end 115 nytænkende fødevareproducenter var indstillede til prisen, hvoraf 17 af dem var med i finalen. Heriblandt bøgerøget hjorteinderlår fra Rævhede, økologisk specialøl fra Thisted Bryghus, lakridspopcorn fra NoCrap Gourmet, lakridsshots fra Pure Shots og tangchips med lobster og paprika fra Seaman, oplyser Salling Group.

Foto: Salling Group

GS
Print Send