FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > FoodTech med verdenskongres og innovationskonkurrence

FoodTech med verdenskongres og innovationskonkurrence

Nordeuropas største messe for fødevareteknologi, FoodTech, løber som bekendt af stablen den 13.-15. november i MCH Messecenter Herning. Blandt årets nyheder er vidensbyen Tech City og den internationale konference IFC World Congress
09.10.18: Når FoodTech for 12. gang samler fødevareindustrien i Herning, bliver det med masser af nyt på programmet. Foruden de op mod 300 udstillere, som medbringer de nyeste temaer og produktgrupper indenfor fødevare- og teknologiområdet, kan de besøgende fagfolk ifølge arrangøren se frem til at gå på opdagelse blandt et væld af aktiviteter; herunder den 5.000 kvadratmeter store koncepthal Tech City i Hal F, hvor teknologi og viden smelter sammen.

– Tech City inviterer indenfor til et væld af aktiviteter, der alle vil have fokus på begrebet 'tech'. Hvad enten det er en konference eller udstilling, vil både udstillere og besøgende opleve en fin rød tråd mellem aktiviteterne, som knytter sig til teknik og industriel fødevareproduktion, fortæller John Dørr Jensen, projektleder på FoodTech.

Verdenskongres på FoodTech
Én af de mange nyheder, man kan opleve i Tech City, er IFC World Congress, hvor en række danske og internationale oplægsholdere fra blandt andre Danish Crown, Arla Foods, Carlsberg og Grundfos sætter fokus på genbrug af vand i fødevareindustrien.

Verdenskongressen afholdes 14.-15. november, og programmet er skruet sammen, så deltagerne vil blive introduceret for fødevareindustriens mål og strategier for bæredygtighed - ligeledes gennemgås forskellige fremtidsscenarier med hensyn til vand og vandforbrug, ligesom en række udvalgte eksperter vil præsentere den seneste nye viden om vandrensning, fødevaresikkerhed og målemetoder.

Populær innovationskonkurrence
Ligesom i 2016 er innovationskonkurrencen FoodTech Challenge & InnovateFood.dk igen en del af FoodTech-programmet. Denne gang er konkurrencen flyttet i Tech City, hvor 50 udvalgte studerende fra hele verden har tre dage til at udvikle den bedste idé inden for fødevareteknologi.

Her skal de studerende arbejde i mindre teams, hvor hvert team får stillet en konkret opgave af en større, dansk virksomhed, og herefter er det de studerendes opgave at komme med det bedst tænkelige løsningsforslag til den givne case. Årets case-virksomheder er blandt branchens største og mest kendte virksomheder og tæller blandt andet Arla, KMC, Marel, Chr. Hansen og Tulip.

FoodTech Challenge & InnovateFood.dk afsluttes på messens sidste dag, den 15. november, hvor et dommerpanel vil udpege et vinderhold.

En række aktiviteter
Foruden Tech City, IFC World Congress og FoodTech Challenge & InnovateFood.dk kan besøgende også se frem til at opleve International Food Contest i Hal M, hvor fødevarer og mejeriprodukter fra hele verden udstilles og bedømmes, FoodLab i Hal L, hvor leverandører af laboratorieudstyr fremviser deres produkter og løsninger til fødevareindustrien, FoodTech Product News, hvor en række spændende produkter er blevet tildelt stjerner for deres innovationsværdi, samt ScanStar-standen i Hal F, hvor besøgende kan se de otte nordiske emballager, der er blevet hædret med en ScanStar.

Foto: Fødevarekonkurrencen International Food Contest kan endnu en gang opleves i Hal M under FoodTech. Foto: MCH/Torben Worsøe.

GS
Print Send