FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Bredt fødevareforlig indebærer intensiv jagt på brodne kar

Bredt fødevareforlig indebærer intensiv jagt på brodne kar

Alle Folketingets partier er i dag blevet enige om, at Fødevarestyrelsen fremover skal følge problemvirksomheder langt tættere. Til gengæld lempes kontrollen for de virksomheder, der er bedst til at følge reglerne.
24.10.18: Fødevarevirksomheder, som bevidst forsøger at snyde deres kunder og løbe om hjørner med myndighederne, får i fremtiden både grundigere og hyppigere besøg af Fødevarestyrelsen. Til gengæld skal de mange cafeer, restauranter og supermarkeder, der lever op til reglerne, have færre besøg. Sådan lyder et centralt element i det fire-årige fødevareforlig, som regeringen i dag har indgået med alle Folketingets partier.

– Forbrugerne skal trygt kunne købe fødevarer i Danmark i tillid til, at fødevaresikkerheden er i orden. Vi vil gerne gøre det nemmere at drive fødevarevirksomhed for de, der overholder reglerne og vanskeligere for dem, der ikke gør det, fastslår miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Som en del af det nye fødevareforlig skal øget brug af data være med til at udpege virksomheder til risikobaseret kontrol, for eksempel hvis omsætningen vokser eksplosivt og dermed indikerer, at forretningen er udvidet og kræver skarpere styring. Samtidig skal Fødevarestyrelsen bruge færre penge på at kontrollere de virksomheder, der både kan og vil leve op til reglerne.

Ifølge Miljø- og Fødevareministeriet gør omlægningen det i fremtiden også lettere at støtte små og innovative virksomheder og samtidig styrke både starthjælp og vejledningen til nye iværksættere. Det udmøntes i en såkaldt småskala-pakke i forliget.

Regeringen og forligspartierne har også besluttet at fokusere det opsøgende rejseholds indsats mod svindel i forbindelse med markedsføring af fødevarer på internettet og grænsekontrollen, samt fødevareberedskabet og indsatsen overfor fødevarebårne sygdomsudbrud som vira.

GS
Print Send