FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Smart emballage bekæmper madspild

Smart emballage bekæmper madspild

Den internationale branchesammenslutning AIPIA (Active & Intelligent Packaging Industry Association), beskæftiger sig, som navnet antyder, med såkaldt "smarte emballager", der er tilført en række digitale funktioner. Og derfor plejer informationer fra sammenslutningen også at havne i PACKobservers spalter. Meeen som AIPIA skriver i et af sine seneste nyhedsbreve: – Ikke alle smarte emballager behøver at have en gizmo eller en interaktiv enhed for at være det.
31.10.18: Sammenslutningen viderebringer historien om et koreansk supermarked, der har lanceret en ny form for bananemballage, der hyldes som "genial" på de sociale medier. Ikke alene forøger emballagen i nogle henseender holdbarheden, men den fremmer samtidig at spise sundt og at undgå at smide mad ud.

Supermarkedets innovative emballage indeholder seks bananer, der er pakket i modenhedsrækkefølge, - dvs. den grønne i den ene ende og den modne i den anden. På den måde kan kunderne undgå at købe en masse bananer, der allerede er for modne - eller slet ikke modne.

På supermarkedets hjemmeside opfordres forbrugerne til at spise en banan om dagen, - og (selvsagt) at starte med den mest modne banan og derefter arbejde sig igennem pakken på seks.

Ifølge AIPIA er løsningen bedømt på Twitter som både "genial på arbejde" og en "praktisk løsning mod madspild". Mens andre har været mindre begejstrede for idéen og fordømt supermarkedet for beslutningen om at pakke bananerne i plastemballage.

– Man kan jo ikke vinde dem alle, men vi hælder mest mod "genialt"-dommen, da plasten repræsenterer langt færre ressourcer end at smide en eller to overmodne bananer væk, lyder det fra AIPIA ... Og redaktionen på PACKobserver er enig i, at smarte løsninger stadigvæk sagtens kan være analoge ;-)

GS
Print Send