FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Hele branchens mødested - med rekordstort aktivitetsprogram

Hele branchens mødested - med rekordstort aktivitetsprogram

Hele branchens mødested inden for fødevareteknologi, FoodTech 2018, sluttede torsdag efter tre dage i MCH Messecenter Herning. Messen bød på besøgs- og udstillerfremgang med 8.974 besøgende fagfolk og 309 udstillere, et rekordstort aktivitetsprogram, konferencer, innovationskonkurrencen FoodTech Challenge & InnovateFood.dk, International Food Contest samt et væld af prisoverrækkelser.
19.11.18: FoodTech bød på alt lige fra fødevarer og mejeriprodukter til store maskiner, hvor der var rig mulighed for at skabe nye relationer, styrke netværk og dele viden. Blandt udstillerne på FoodTech var Alfa Laval Nordic A/S, producent af blandt andet pumper, ventiler, varmevekslere og separatorer, som har deltaget på FoodTech lige siden messens begyndelse:

– FoodTech er det unikke samlingspunkt, som samler en hel industri på tre dage og skaber et samhørighedspunkt både mellem kunder, leverandører og kollegaer. For os er FoodTech en helt unik mulighed for at møde rigtig mange på en gang, heriblandt forretningspartnere og kunder og vise, hvad Alfa Laval har af nyheder samt fremvise og forstærke vores brand. Vi kommer helt sikkert på FoodTech igen næste gang, siger Jesper Holm, Division Manager, Alfa Laval Nordic A/S.

Alsidigheden og kombinationen af udstilling og aktiviteter fik også positive tilbagemeldinger fra de besøgende - heriblandt hos Dr. John Tuohy, direktør hos irske 2e Technical Development Ltd., som udover at være dommer på International Food Contest og deltager på IFC World Congress, brugte sit første besøg på messen på at netværke og hente ny viden:

– Det er mit første besøg på FoodTech, og jeg er meget imponeret over, hvor omfattende messen er. Både nye og store firmaer er repræsenteret. Messen er meget unik, da den byder på en bred skare af dygtige fagfolk, og det er fantastisk, at så meget viden er samlet under ét tag. Jeg vil foreslå FoodTech til alle, som har en passion for fødevarer og den dertilhørende ingeniørkunst. FoodTech er uden tvivl et besøg værd, sagde han.

Vinder af innovationskonkurrence blev kåret
Torsdag blev vinderen af innovationskonkurrencen FoodTech Challenge & InnovateFood.dk kåret. Blandt de syv deltagende hold gik sejren til team Chr. Hansen, hvor fire studerende fra Tyskland, Norge, Ungarn og Holland efter tre dages intensivt arbejde kunne præsentere kampagnen "Life Culture Kit" med formålet at øge kundernes viden om naturlige løsninger i forbindelse med madspild. Kampagnen var et strategisk løsningsforslag til Chr. Hansens nuværende udfordringer på området og kunne implementeres med det samme.

 

Fire studerende fra Team Chr. Hansen vandt årets FoodTech Challenge & Innovatefood.dk.
Foto: MCH/Lars Møller

Flere end 2.500 studerende fra 45 lande havde ifølge arrangøren ansøgt om at deltage i innovationskonkurrencen, hvoraf 35 blev udvalgt til at løse virksomhedscases fra branchens største og mest kendte virksomheder som blandt andet er Arla, KMC, Marel, Chr. Hansen og Tulip.

FoodTech vender tilbage til MCH Messecenter Herning den 29. september - 1. oktober 2020.

Foto øverst: Prins Joachim, der har været protektor for messen siden den første udgave i 1997, besøgte International Food Contest og smagte på nogle af de 1.500 bedømte produkter. Foto: MCH/Lars Møller.

GS
Print Send